základní skupiny - skupina G, 3. kolo
20.10.2011 19:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

AZ Alkmaar - Austria Vídeň 2:2

Fotbalisté Alkmaaru nedokázali ve svém třetím utkání v Evropské lize zvítězit a poprvé překvapivě ztratili cenné korálky. Svěřenci trenéra Gertjana Verbeeka nakonec mohou být rádi i za bod. Na AZ stadionu totiž ještě deset minut před koncem prohrávali 0:2, přeci jen ale skórovali dvakrát během tří minut a srovnali tak alespoň stav na 2:2. Šancí si domácí vytvořili dost ve druhém dějství, to první se jim příliš nepovedlo.

V něm totiž vládl rakouský celek, který během půl hodiny skóroval hned dvakrát. Celé utkání odehrál český krajánek Tomáš Jůn a předvedl velice solidní výkon. Austria získala svůj čtvrtý korálek ve skupině a v souboji o postup nic neztratila, nicméně vzhledem k průběhu jí musí mrzet konečný výsledek, určitě by při případné výhře byla postupu do další fáze mnohem blíže. Alkmaar klesl na druhou příčku s pěti body za vedoucí Charkov.

Hosté se dostali do vedení už po necelých dvaceti minutách, kdy po rohovém kopu Zlatko Junuzovice nasměroval balón do vlastní sítě hlavou Dirk Marcellis, ani finský obránce Niklas Moisander již nedokázal na brankové čáře odvrátit mimo tři tyče. Ve 29. minutě vypálil velice tvrdě Florian Mader, gólman Esteban Alvardo vyrazil balón jen před sebe a dorážející Alexander Gorgon neměl problém skórovat - 0:2.

Poté sice domácí tlačili a vytvořili si přeci jen nějaké ty šance, na snížení stavu se však dlouho nezmohli. Teprve v 80. minutě jim pomohla vlastní branka soupeře a od této chvíle ožili. Po centru Fernanda Lewise nasměroval obránce Peter Hlinka míč za záda gólmana Pascala Grunwalda a duel se zdramatizoval. Za další tři minuty otřesený rakouský výběr inkasoval podruhé a ve zbývajícím čase mohl obdržet klidně další branku.

Po krouceném rohovém kopu Rasmuse Elma zakončil pohotově do poloprázdné branky Pontus Wernbloom a domácí stánek mohl vybouchnout radostí. Až do závěrečného hvizdu se stav nezměnil, ovšem v nastavení se ještě musel po druhé žluté kartě do kabin pakovat kapitán družstva, finský obránce Moisander, jenž zastavil unikajícího Junuzovice. Příště na oba celky čeká odveta, tentokráte na rakouské půdě a očekává se velice zajímavý souboj.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, jak se vypořádá Alkmaar s absencí Holmana, ale i tak by se golová mašinka měla rozjet. Tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas si zaslouží sázku over 2,5... 4:1

Reagovat
Stiksxx

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

AZ. Konečně ČT vybrala pořádný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

"UEFA tím že povolila tuhle kombinaci dresůi očividně věří že u diváků převládají barevné televize"

Reagovat
smazaný uživatel

zatim slusnej zapas, Austria prekvapive lepsi

Reagovat
Josifek

Alkmaar zatím hodně trapný výkon, Austria jasně lepší..

Reagovat
Josifek

A ten Karoch nebo kdo to spolukomentuje je hroznej kkt.

Reagovat
smazaný uživatel

Jun

Reagovat
Josifek

Docela mu ta pozice na podrhotu sedí.

Reagovat
usarny

Jun do repre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele