základní skupiny - skupina H, 3. kolo
20.10.2011 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Club Bruggy - Birmingham City 1:2

Birmingham také dnes potvrdil výbornou formu z posledních týdnů a vybojoval nesmírně cenné vítězství. Proti Bruggám to ale neměl ani v nejmenším jednoduché a na konečný výsledek 2:1 se pořádně nadřel.

Hosté si svou situaci ztížili hned na začátku. Už ve třetí minutě totiž zahrály Bruggy pěknou akci, která přinesla první branku duelu. Po Dirarově centru zakončoval přesně útočník Akpala. Birmingham chtěl pochopitelně ihned odpovědět, jenže zmohl se pouze na Faheyovu silně nepřesnou střelu.

V 23. minutě dali o sobě vědět opět domácí. Na zadní tyči se zjevil špatně hlídaný Vansteenkiste, jenže svou příležitost nezužitkoval a míč poslal jen do boční sítě. O tři minuty později naopak přišel vyrovnávací gól. Burke využil prostoru na pravé straně hřiště, svým centrem našel špatně hlídaného Murphyho, pro kterého bylo přesné zakončení už hračkou.

Hned vzápětí ale mohly jít Bruggy znovu do vedení. Dalekonosný pokus Zimlinga však proletěl těsně vedle tyčky. Ve zbytku první půle byl následně vidět především hostující útočník Adam Rooney, který selhal hned ve dvou výborných příležitostech.

Po změně stran začaly Bruggy velmi aktivně, jenže jejich snaha žádnou branku nepřinesla. Pořádnou šanci tak měl nakonec až Brimingham přesně po hodině hry. Anglický celek mohl poslat do vedení dlouhán Nikola Žigić, ovšem v jasné tutovce selhal a hlavičkoval mimo území tří tyčí.

Ani jednomu týmu se nedařilo vypracovat si nějaký dlouhodobější tlak, a proto bylo druhé dějství na šance poměrně skoupé. Velká změna nastala až během desetiminutového prodloužení, kdy obě strany vycítily šanci na vybojování vítězství. Úspěšnější byl nakonec Birmingham, který rozhodl v deváté minutě nastavení. Hrdinou hostů se stal novozélandský kanonýr Chris Wood.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
paver

X2

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě rozhodnou pohárové zkušenosti. Ikdyž je Birmingham plnej hráčů, kteří hráli už i Premier League, tak to bude podle mě jednička, ale těsně. Tip 2:1, 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Birmingham ma slabej kadr.

Reagovat
smazaný uživatel

Celá obrana jsou zkušení borci z Premier league, ať už Caldwell, Ridgewell, Spector atd. Zbytek týmu už moc neznám.

Reagovat
paver

útok Žigič, Rooney, Wood

Reagovat
smazaný uživatel

Caldwell je jeden ze tri nejhorsich stoperu, jaky sem za poslednich 8 let v PL videl, Spector je taky totalni zoufalec, jediny kvalitni hrac do obrany je opravdu jenom ten Ridgewell, u nej jsem se divil, ze u Brums zustal. Golmana maji nejhorsiho, co jsem v PL kdy videl, ze zbytku tymu ma kvalitu uz jen Zigic a Fahey a potencial hodne se zlepsovat ma Wood. Jinak to tam stoji za starou backoru.

Reagovat
smazaný uživatel

vidime aky ma slaby kader

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale ostuda pro Burggy, Brums maji opravdu slaby kadr na to, ze jsou tymem s bohatym majitelem. Vzhledem k tomu, ze sestoupili z PL, je ten kadr prumernej.

Reagovat
smazaný uživatel

Brums by mohli překvapit a udělat bod - 1:1.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

gol na 1:2 v 90+10. :D

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele