základní skupiny - skupina C, 3. kolo
20.10.2011 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hapoel Tel-Aviv - PSV Eindhoven 0:1

PSV Eindhoven má jako jediný holandský celek v základních skupinách plný počet bodů, i když nyní na izraelské půdě neměl situaci nijak lehkou. Soupeř totiž statečně bránil, a i když někdy nechal protivníkovi až moc volného místa, tak přeci jen ho do gigantických příležitostí nepustil. O osudu duelu rozhodl proto pokutový kop ve prospěch holandského celku a ten je jednou nohou v další fází, naopak Hapoel je bez bodu na poslední pozici.

V tuto chvíli je jeho naděje na úspěch naprosto minimální a pokud chce mít alespoň teoretickou šanci, musí v odvetě na Philips Stadium zvítězit. Nicméně zřejmě to vypadá, že již po čtyřech odehraných duelech ztratí definitivně možnost postoupit do další fáze. Hosté zvítězili brankou ze 70. minuty, kdy úspěšně proměnil nařízený pokutový kop Georgino Wijnaldum a izraelský výběr se na závěrečný nápor příliš nezmohl.

Přitom domácí před početnou diváckou kulisou začali lépe. Nejprve Omer Damari prověřil pozornost gólmana Andrease Isakssona, hned na to pálil Iyad Khutaba mimo tři tyče. Z přímého volného kopu přestřelil branku také Shay Abutbul. Hosté si úvodní příležitost vypracovali až v polovině úvodního dějství. Ovšem Stanislav Manolev pálil z dobrých pětadvaceti metrů mimo.

O pár minut později ho napodobil Wilfred Bouma, závěr poločasu ale patřil domácím. Po krouceném centru Mirko Oremuse nedosáhli na balón před prázdnou klecí o pár decimetrů Emmanuel Nosa Igiebor ani Toto Tamuz. Po změně stran už však hosté útočili více. Brankář Edel Apula Edima Bete nejprve zlikvidoval ránu Zakariho Labyada, následně brilantně nadzvedl nad břevno pokus Driese Mertense.

V dalších šancích nebyli přesní Ola Toivonen ani Manolev a proto favoritovi pomohl pokutový kop. Slovenský obránce Mario Pecalka poslal ve vápně k zemi Mertense a sudí byl nekompromisní. Balón si na penaltový puntík postavil Wijnaldum a trefil levý horní roh - 0:1. Následně mohl navýšit Labyad, jenže z dobré pozice minul branku o nějaký ten decimetr, na druhé straně v samém závěru zmařil šanci na vyrovnání gólman Isaksson, zlikvidoval totiž střelu Roeie Gordana.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tady by měl být vidět rozdíl v kvalitě obou týmů a Izraelcům nepomůže ani bouřlivé domácí prostředí. Tip 0:2, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Stiksxx

0:2

Reagovat
Stiksxx

A jen tak mimochodem. PSV je v Eredivisie druhé o skore s Twente protože mají golový rozdíl stejný, ale PSV dalo o jeden gol víc..A silně pochybuji že Jeremain Lens je zraněn.

Reagovat
smazaný uživatel

taky se tu nestačím kolikrát divit co je tu v reportech LM o Ajaxu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele