základní skupiny - skupina E, 3. kolo
20.10.2011 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dynamo Kyjev - Beşiktaş JK 1:0

V těžkém souboji mezi Dynamem Kyjev a Besiktasem Istabul nakonec slaví vítězství domácí celek. Rozhodně to nebylo snadné utkání, Ukrajinci docílili tříbodového zisku až brankou v nastaveném čase, postaral se o ní Garmaš.

Utkání začalo v rychlém tempu a po Jarmolenkově zakončení musel vytasit první ostřejší zákrok Gonen. Střelecky se zkoušel prosadit i útočník Ideye, nápřah z dvaceti metrů se mezi tři tyče nevešel. Následovaly šance Turků, Tomáš Sivok levačkou zaměstnal Šovkovskiho a střelu Simaa zablokovala pozorná obrana domácích.

V prvním poločase byl nejblíže vstřelené brance Jarmolenko, ze stoprocentní pozice ale nedokázal překonat Gonena. Dynamo stupňovalo svůj nápor, Milevskij a Ševčenko selhali a Gusev střílel vedle. Na druhé straně domácím nepříjemně zatopil Eduardo De Oliveira, kyjevský brankář jeho pokus zneškodnil. Poslední šanci prvního dějství měl znovu Gusev, mířidla si ale nesrovnal a znovu nasměroval svůj pokus vysoko nad branku.

Dynamo Kyjev ve druhém poločase ještě přidalo a Besiktas se bránil čím dál více. Pozdější hrdina utkání Garmaš hlavičkoval vedle a proti Ševčenkovi dobře zasáhl brankář Gonen. Neuvěřitelné zahazování šancí v podání Kyjeva pokračovalo, Aliev si na Gonena stejně jako jeho spoluhráči nepřišel.

Ukrajinci se snažili čím dál více, ve druhém poločase to byla prakticky hra na jednu branku. Bezchybný brankář Besiktase Gonen však nakonec stejně inkasoval. Už se přitom zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, když v tom udeřil Garmaš. Gonen dělal co mohl, ale brance zabránit nedokázal. Dynamo vstřelilo rozhodující branku na poslední chvíli a zvítězilo nad Besiktasem 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velmi důležitý zápas pro D.Kyjev!Asi se nedají očekávat výsledky z minulého roku,ale chtělo by to jakoukoli výhru,protože jestli ani tady nevyhrajeme tak už to s postupem bude vypadat hodně špatně.Tip těsná výhra D.Kyjev.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to na treti remizu Dynama....tip X 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky myslím remíza besiktas je silnej

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo Kyjev musí vyhrát, pokud pomýšlí na postup do další fáze, ale jak tu již někdo psal, těžkej špíl to bude.

Reagovat
patrikhm

V únoru vyhrálo Dynamo oba dva zápasy vysoko a stejně tak i teď vyhraje.. tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden ze šlágrů kola, Dynamo musí zabrat a vyhraje 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo musi ! Tip : 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

suuupeeer

Reagovat
smazaný uživatel

Věřil jsem až do konce a vyplatilo se to!!!Důležitá bude odveta v Turecku...

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne mas pravdu hej jakej mas Facebook aspon snekym budu kecat o ukrajinsky lize:DDynamo forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemám facebook,podle mě je to pro děti ze ZŠ,ale jinak se podívej na ukrajinskou ligu a na příspěvky k zápasům,já a paver tam píšeme pořád,můžeš se taky vyjádřit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

I když stejně jako proti Stoke padl gól v poslední chvíli, i tentokrát byl naprosto zasloužený a remíza by byla pro Dynamo nespravedlivá (Stoke City jsme taky bili, nakonec jsme byli rádi alespoń za bod). Opět moře spálených šancí, tyčka... místy prostě zírám, co všechno je možné spálit. Nicméně, naprosto zasloužené vítězství, i když i hosté měli nějaké zajímavé šance. Nevíte, proč Aljev začal na střídačce? Opět je tahoun a tvůrce hry, takže jeho absence v základu mě překvapila. Dynamo forever!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně!Alijev když se vrátil do D.Kyjev tak sem čekal okamžitý základ,samosebou až potrénuje s týmem atd. ale už je to dlouhá doba a on pořád sedí.Přitom sem ho několikrát viděl a je hodně platný v záloze.

Reagovat
smazaný uživatel

Když se na jaře vrátil z Lokomotivu, tak měl dlouho nějaké zdravotní problémy, nicméně i letos začal na lavičce. V poslední době se však vrátil do základu a hrál famózně, dirigoval hru, má vynikající střelu a kope standartky (ostatně ten gól včera padl po jeho rohu). Takže v on teď základ hraje a vrátil se i do repre (dal gól v Estonsku). Takže mne včera překvapilo, že nehraje od začátku. Co jsem vyrozuměl na fanouškovských stránkách Dynama, tak měl nějaký exces s jakýmsi televizním komentátorem, nevím, o co se jednalo, ale tohle je možná příčina, proč včera nehrál od začátku. V každém případě, takový hráč jednoznačně patří do základní sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak za prvy podaval Husev a zas tak excelentne nehraje a střídá se s Harmešem (osobně myslím, že Harmaš je kolikrát platnější) a to s tou novinářkou- no prostě na baze Dynama zahodil kelímek a ona to viděla a měla mu říct at to zvedne a on ji v podstatě poslal do pr...e ... ale to je její verze ( to že ji poslal do ..... tak to je pravda je tam i video)

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě poslední dobou mu nejdou ty standartky zrovna dvakrat ....

Reagovat
smazaný uživatel

S tím rohem, to máš pravdu, kopal to Gusev, Aljev to zahrává z druhé strany... Jinak si ale dovolím nesouhlasit s tím, že se střídá s Harmašem. Dal jsem si tu práci a vyhledal jsem si sestavy za cca dva měsíce. Aljev nastoupil v devíti posledních zápasech (s vyjímkou včerejšího) osmkrát v základní sestavě, Harmaš, když už se dostal do sestavy, tak jako střídající hráč ke konci zápasu. Jinak díky za osvětlení s tou novinářkou, máš odkaz na to video?

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem to asi blbě napsal ... ja právě myslel že se střídaj jako že Har. střídá Alieva vždycky okolo 60 min ... ale docela často i třeba v poločase ( snad 2x za posl. 10 her) ... a kouknu se jestli najdu to video

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele