základní skupiny - skupina F, 3. kolo
20.10.2011 21:05 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Athletic Bilbao - Red Bull Salzburg 2:2

Athletic Bilbao svůj hattrick vítězství v základní fázi Evropské ligy nezkompletoval. Soupeř ze Salzburgu hrál proti španělskému celku hlavně v první půli vyrovnanou partii, nicméně mu příliš nevyšla pasáž kolem mezi 69. a 75. minutou, ve které díky dvěma penaltám ztratil poločasové vedení 2:0. Bilbao je nyní na čele, Red Bull je druhý.

První půlhodinu toho zápas příliš nenabídl. Až ve 28. minutě varoval Bilbao hostující Wallner, jehož dobrou střelu do zámezí vyrážel gólman Iraizoz. O pár chvil později ovšem Wallner poslal svůj tým do vedení, když se ve vápně uvolnil po pasu od Leonarda a zamířil přesně do pravého spodního rohu brány.

O vyrovnání se pokoušel Llorente, jenže jeho hlavička skončila mimo. Ve 36. minutě naopak na druhé straně opět krásně vyšla spolupráce Leonarda a Wallnera. Tentokráte si však oba účastnící vyměnili role a brazilský útočník pak jen přízemním pokusem směrem ke vzdálenější tyčce zvyšoval na 2:0.

Domácí stejně jako při prvním inkasování nechtěli průběžný stav nechat jen tak. Llorente opět v dobré střelecké možnosti střílel na brankáře Gustafssona, jenže ten jeho hlavičku zlikvidoval. Druhé dějství započalo tak jako to první. Dá se říci, že asi dvacet minut oko diváka neuvidělo žádnou kloudnější akci.

V 67. a 75. minutě však hodně řádila píšťalka hlavního sudího Bebeka. Nejprve Sekagya drkl ve vápně o Herreru a poté zahrál rukou ve vápně Lindgren. Za obě situace chorvatský rozhodčí nařídil pokutové kopy a Lindgrena za jeho přestupek vyloučil. Obě penalty pak proměnil Llorente a zařídil svému týmu alespoň remízu.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele