základní skupiny - skupina J, 3. kolo
20.10.2011 19:00 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

AEK Larnaka - Schalke 04 0:5

Schalke si v Larnace s chutí zastřílelo a udrželo si tak první příčku před Maccabi Haifa. AEK tak zůstává s jedním bodem na chvostu a na postup může pomalu zapomenout.

AEK se od úvodu do svého soupeře pořádně zakouslo. Nebezpečí hrozilo Schalke především z rohových kopů, ale pozorná obrana v čele s kapitánem Höwedesem držela balón na distanc od vlastní svatyně. Ovšem i tak měli navrch domácí, kteří skvěle využívali křídelních prostorů.

Ve 23. minutě však z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Jones posunul míč Holtbymu, ten s ním udělal pár kroků a potom ho zpoza vápna napálil přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. Blesková odpověď mohla přijít po standardce van Dijka, jeho pokus ovšem zamířil pouze do zdi.

A tak se nabídnuté šance chopili opět Königsblauen. Draxler vysunul Fuchse, ten odcentroval do vápna, kde se na centr nejvýše vyšrouboval Huntelaar a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0. Ani to však ještě nebyl konec. Pět minut před přestávkou rozehrál roh Fuchs, na míč si vyskočil Höwedes a rázem to bylo 3:0.

Po obrátce se pokračovalo ve vysokém tempu. Další řebíček do domácí rakve mohl přidat Farfán, z úhlu ale na Fortina nevyzrál. Skvělou příležitost měla i Larnaca, Gomez ovšem nedokázal sám před Unnerstallem přesně zakončit. Po hodině hry se odražený balón z rohového kopu odrazil k Linssenovi, ten ale z hranice vápna branku přestřelil.

Schalke začalo znovu zvyšovat tempo. V sedmdesáté třetí minutě měl Fortin co dělat, aby na poslední chvíli vytáhl zakončení Huntelaara, následná dorážka střídajícího Morávka potom mířila vysoko nad branku. O chvíli později sklepl Huntelaar míč Holtbymu, ani jeho pokus však na Fortina nevyzrál.

Tři minuty před koncem Höwedes našel přesným pasem Draxlera a mladý středopolař z bezprostřední blízkosti zavěsil - 4:0. Navíc hned za další minutu se Huntelaar skvěle uvolnil ve vápně a kolem Fortina uzavřel na konečných 5:0. V nastavení mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch Pintado, jeho hlavička si však cestu mezi tři tyče nenašla.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 2..1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na tiket bych asi dal jen X2, tipnu 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra hostů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele