základní skupiny - skupina H, 3. kolo
20.10.2011 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

NK Maribor - SC Braga 1:1

Finalista loňského ročníku Evropské ligy z Bragy nedokázali venku udolat nováčka této soutěže Maribor a po remíze 1:1 spadl na třetí místo tabulky. Domácí naopak získávají svůj historicky první bod. Portugalské mužstvo přitom v první půli zahodilo hned několik tutovek, vsítilo jen jednu branku, což stačilo pouze na nerozhodný výsledek.

Domácí vstoupili do utkání báječným způsobem. Už po čtvrthodině hry se přihrávka Tavarese odrazila přes nohu hostujícího Baiana až k Ibraimivoi, který se s ničím nemazlil a z první po zemi poslal míč za záda gólmana Quima. Lima se snažil o deset minut později vyrovnat, avšak jeho střela zpoza vápna letěla jen nad břevno.

Braga jinak byla i nadále jasně lepším týmem. Ve 25. minutě zahrál Viana rohový kop na Viniciusovu hlavičku, kterou musel likvidovat až gólman Handanovič. O minutu později Mertelj fauloval Barbosu a kopala se standardka. Viana zvolil přímou střelu, která však trefila pouze stojícího obránce Arghuse.

Arhus následně zmařil svým zákrokem i další šanci, na bránu se totiž snažil vypálit po půlhodině hry Lima. Hostům se ovšem stále nedařilo najít správnou cestu ke gólu, ani Viana deset minut před přestávkou z přímého kopu Handanoviče nepřekonal. Naopak na druhé straně mohl podruhé skórovat Ibraimi, Quim se ale proti němu tentokráte vytáhl.

Vyrovnání se konalo až ve 44. minutě. Viana svůj centr ze standardky zakroutil na vzdálenější tyč do vápna, kde nikým nehlídaný Echiejile z blízkosti v pohodě zacílil. Pět minut po obrátce zase zahrozil Viana, jenže jeho pokus skončil nad bránou, Maribor mohl poslat zpátky do vedení v 59. minutě Trajkovski, jenže i on mířil vedle.

Druhý poločas jinak nebyl tolik zajímavý jako ten první. Braga jako by všechny svoje ofenzivní výpady již vyčerpala, slovinský celek hrozil jen několika nebezpečnějšími rohovými kopy Ibraimiho, která však hostující defenzíva v klidu kryla. V závěru se Ibraimi mohl ještě trefit z přímého kopu, ale Quim byl mužem na svém místě.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
FC Porto FC

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X..0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Braga když chce, tak umí hrát pohledný portugalský fotbal. Maribor se bude snažit, ale prohraje 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Braga si domácí prohrou s Bruggami zkomplikovala situaci, tady si body vezme zpátky - 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

blbecci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele