12.08.2018 22:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Barcelona otočila vývoj a získala španělský Superpohár

Španělský Superpohár patří Barceloně. Sevilla sehrála s Katalánci vyrovnanou partii a mohla dosáhnout lepšího výsledku, ale vedení proti favoritovi neudržela a v závěru odmítla vyrovnání neproměněnou penaltou. Tomáše Vaclíka překonali Gérard Pigué a Ousmane Dembélé.

Barcelonu přivedl do zápasu coby kapitán Lionel Messi, jenž převzal pásku po odchozím Iniestovi. Katalánci nastoupili v obvyklé sestavě a totéž víceméně platilo i o Seville, v jejíž brance se znovu objevil Tomáš Vaclík.

Andaluský celek to v posledních letech na Barcelonu neumí, ale tentokrát jí dokázal v úvodu zápasu dokonale zaskočit. V 9. minutě prostrčil Muriel balón na Pabla Sarabiu, který překonal ter Stegena a poslal Sevillu do překvapivého vedení. Barca pak tradičně držela balón a měla šance. V 15. minutě vyrazil pokus Messiho pozorný Vaclík a podobně dopadla i střela Jordiho Alby. Po Messiho centru zase hlavičkoval nad Busquets a na druhé straně nedosáhl na centr Muriel. Ale Barcelona stupňovala svůj tlak a před koncem poločasu se dočkala zaslouženého vyrovnání. Lionel Messiho orazítkoval z volného přímého kopu tyč, načež se balón ještě všelijak odrazil od Vaclíkových zad, každopádně přímo před dobíhajícího a nebráněného Gérarda Piquého. Sevilla si mohla vzít vedení okamžitě zpátky, ale ter Stegen předvedl na malém vápně výtečný zákrok.

Barca odstřelovala branku Sevilly i po změně stran a Vaclík si musel znovu poradit s přímákem Lionela Messiho. V 62. minutě zase byla blízko vedoucí trefě Sevilla a ter Stegenovi pomohla proti hlavičce Vázqueze branková konstrukce. Franco Vázquez pak zkusil střelecké štěstí ještě jednou, ale z dobré pozice těsně netrefil branku.

Tomáš Vaclík si v zápase hodně zachytal a několikrát přímo fantasticky vychytal Lionela Messiho. V 78. minutě si s ním poradil nadvakrát, ale vzápětí stejně inkasoval, když nedosáhl na přesnou střelu pod břevno v podání Dembélého. Barcelona otočila nepříznivý vývoj a na tahu byla Sevilla. Minutu před koncem si mohl andaluský celek vynutit prodloužení, sudí totiž viděl pád Aleixe Vidala jako faul brankáře ter Stegena a ve prospěch Sevilly odpískal pokutový kop. Jenomže Ben Yedder zvolil stejnou stranu jako ter Stegen a balón poslal přímo do náruče německého brankáře. Barcelona už si vedení 2:1 vzít nenechala a opanovala v Maroku španělský Superpohár.

Autor: Ondřej Linhart / football-espana.net, whoscored.com, soccernet.com

Komentáře (530)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele