semifinále - 1. zápasy
01.02.2017 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Atlético Madrid - FC Barcelona 1:2

Barcelona potvrdila, že na madridské Atlético se jí dlouhodobě daří, a v prvním semifinálovém zápase Copa del Rey porazila svého protivníka na jeho hřišti už poosmé během uplynulých deseti vzájemných střetnutí. Hosté po poločase vedli zásluhou Luise Suáreze a Lionela Messiho, domácí po přestávce už jen snížili díky Antoinu Griezmannovi.

Ačkoli fanoušci na Vicente Calderón, kterých se na tribuny nashromáždilo něco málo přes čtyřicet osm tisíc, už před utkáním přivítali katalánský celek nespočtem světlic a pořádně bouřlivou kulisou, svěřenci Luise Enriqueho se tímto zastrašit nenechali. A našli už v 7. minutě tu nejlepší možnou odpověď.

Javier Mascherano podstoupil ve středu pole souboj a ve skluzu přihrál Luisi Suárezovi, ten se skvělou kličkou zbavil zkoprnělého obránce Saviče, naběhl do šestnáctky a z vyložené pozice snadno skóroval. Záhy mohl srovnat stav Diego Godín, který si v pokutovém území nejvýše naskočil na centr z rohového čtvrtkruhu, ovšem bránu minul.

Savič byl následně pod tlakem také po akci Neymara, jenž si vyměnil míč s Luisem Suárezem, nicméně Brazilec svou střelu ze slušné pozice nasměroval jen do rukavic brankáře Miguela Ángela Moyáy. FCB nakonec navýšil svůj náskok ve 33. minutě, Lionel Messi napřáhl za vápnem a zamířil krásně ke vzdálenější tyči.

Atlético toho v prvním poločase opravdu moc nepředvedlo, každopádně ve druhém dějství začalo být přece jenom nebezpečnější. Už před přestávkou se pokoušel ze střední vzdálenosti zakončovat Koke, avšak jeho pokus jen o kousek přeletěl břevno. Domácí následně poslali na hřiště Fernanda Torrese v naději, že se v ofenzívě situace zlepší.

A zhruba po hodině hry mužstvo kouče Diega Simeoneho dokázalo korigovat. Po standardce Diego Godín hlavou přistrčil míč na zadní tyč, odkud Griezmann pohotově zacílil. Francouzský forvard byl při chuti i nadále, netrvalo dlouho a znovu ohrožoval barcelonskou svatyni, nicméně gólman Cillessen tentokráte svůj prostor uchránil.

Rovněž Carrasco se snažil o vyrovnání, avšak zakončoval jen mimo. Na druhé straně mohli hosté přidat svou třetí branku, ovšem Miguel Ángel Moyá si počíhal na přímý volný kop Lionela Messiho a následně v koncovce neuspěl ani Neymar. Skóre se pak neměnilo už ani po dalších šancích Griezmanna s Fernandem Torresem.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1, Stegen vice doteku s micem nez Messi a El Pistolero dohromady. Tak me bavi koukat jak kombinuji v sestnacce . Neponaucitelni... Jake TIKI TAKA jake TIKI KAKA?? Bayern VOLE!

Reagovat
roman1978

pro tohle se registrovat?

Reagovat
roman1978

to bude zajímavý týden

Reagovat
roman1978

1:1

Reagovat
roman1978

ale doufám v 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

tipuju 1:2, doufám v 0:2 i atleti jsou z formy.

Reagovat
dextroza_m

0:2

Reagovat
Xavi

Real to dokonce vyhrál čtyřikrát.

Jinak dnes to vidím na 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Cillessen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitič, Mascherano, Gomes - Messi, Suárez, Neymar

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele