16. kolo
18.11.2012 10:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Amkar Perm 3:0

CSKA doma smetlo Amkar a tvrdě postupuje za splněním svých titulových ambicí. Amkar naopak potřetí v řadě prohrál 0:3 a od dalších gólů jej zachránil gólman Narubin.

Uběhlo sotva 30 vteřin a liduprázdné Lužniki měly možnost vidět první velkou příležitost v zápase. Dzagojev chytře posunul na Musu a nigerijský mladík pálil z mírného úhlu pouze do Narubina. Armějci se dále tlačili do útoku, ovšem nedokázali Narubina vážněji ohrozit až do 20. minuty. Obránci Amkaru ve středovém kruhu byli velmi nedůslední a toho využil Musa. Útočník CSKA vybojoval míč, posunul na Dzagojeva a ruský záložník už pelášil dopředu, podporován právě Musou a zprava Hondou. Talentovaný Rus si vybral právě blonďatého Japonce, který však kromě Narubina obstřelil i bránu hostů.

Ani ne o pět minut později už však domácí šli konečně do vedení, po závaru v pokutovém území se míč dostal k Wernbloomovi, kterého však podrazil Mijajlović a sudí Lajuškin ukázal na puntík. Míč si postavil Wernbloomův krajan, Rasmus Elm, a nemýlil se. Přestože Narubin vystihl směr střely, nedokázal na ni dosáhnout. Ve 31. minutě zde byl opět souboj Elma s hostujícím brankářem. Se švédovým dalekonosným pokusem si však Narubin poradil. Skoro o deset minut později se v podobné pozici jako Honda ve 20. minutě objevil Musa, ani on však nebyl úspěšný. V závěru poločasu ještě pálil Fernandéz, ovšem ani nyní na Narubina nevyzrál.

Do druhého poločasu opět vstoupili daleko lépe červenomodří, ovšem znovu narazili na nepřekonatelný problém jménem Narubin. Brankář hostů totiž už ve 48. minutě chytil velmi dobrou střelu Alana Dzagojeva. V 60. minutě se protáhl do pokutového území Permi Fernandéz, předal Caunovi, ten se však daleko nedostal a míč se odrazil k úplně volnému Dzagojevovi. Alan z deseti metrů napřáhl, ale vypálil přímo ne Narubina. O třináct minut později se už Armějci dostali ke kýženému gólu. Amkar nedokázal nic vytvořit vepředu a ztratil míč na Ignaševičovi, ten posunul na Hondu, který míč poslal dále na Dzagojeva. Ruský špílmachr krásnou kolmicí vyzval Musu ke skórování a ten nepohrdl. Obešel bezmocného Narubina a zavěsil - 2:0! Mimochodem cesta míče od pokutového území CSKA až do sítě Amkaru trvala 12 vteřin!

Uběhly jen dvě minuty a Musa opět proti Narubinovi, tentokrát byl však strážce hostí úspěšnější. Už už to vypadalo, že se bude jednat o konečný výsledek, protože snažení CSKA trochu opadlo, když tu přišel jako blesk z čistého nebe závěrečný gól v nastavení. Po obranném odkopu se míč dostal k Caunovi, ten přiťukl na Musu a Nigérijec se rozjel po levé lajně jako vlak až do pokutového území Amkaru. Tam už jenom přiťukl právě Caunovi a Lotyš měl jednoduchou práci - 3:0! CSKA předvedlo opět uchvacující rychlost, protože od brány k bráně hostů nám na časomíře uběhlo pouhých 13 vteřin.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele