základní část, 6. kolo
24.04.2011 10:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Tom Tomsk - CSKA Moskva 1:1

Lídr ruské nejvyšší soutěže CSKA nedokázal venku porazit Tom. Na gól Doumbii, který kvůli zranění opustil hřiště ještě před přestávkou, dokázal ve druhé půli odpovědět Kanunnikov.

Od prvních minut útok CSKA nechal tomskou obranu pořádně se zapotit. Už v osmé minutě se ocitl Necid v jasné šanci sám před Pesjakovem, ovšem skórovat se mu nepovedlo. Gólman totiž odrazil balón nohou. Armějci nepřestávali tlačit. Doumbia se protáhl mezi dvěma obránci a vystřelil. Avšak opět připravený Pesjakov zachránil svůj tým.

V pokutovém území bojujícího Doumbiu nevybíravě skolil exspartakovec Sabitov, po čemž museli zasahovat zdravotníci CSKA a ošetřovat zraněného útočníka. Doumbia se zvedl, kulhat však nepřestal. To mu ale nezabránilo o pět minut později skórovat. Centr Tošiće hráč z Pobřeží slonoviny poslal hlavou do brány. Útočník CSKA ovšem nemohl pokračovat v zápase a byl proto vystřídán. Na hřiště vyběhl Honda.

První půle skončila s minimální převahou hostů, jenže kouč Sluckij se starostí nezbavil. Jeho tým nevypadal jako jasný favorit a s ohledem na ztrátu jedničky v útoku mohly další starosti přijít později. O přestávce Nepomňaščij zesílil útočnou lajnu, když Kovalčuka vystřídal Kanunnikov.

První příležitost ke skórování ve druhé půli měli hráči CSKA. Necid se po pasu Hondy dostal do skvělé střelecké pozice, jenže jeho pokusu scházela přesnost. Pak začali tlačit Tomiči. Jejich snaha se následně přetavila ve vyrovnávací gól. Autorem se v šedesáté minutě stal Kanunnikov. Poté, co obdržel pas od Baľajkina, vystřelil z první a nedal Akinfejevovi šanci.

Domácí se nesnažili udržet remízu a vrhali se s chutí do útoků. Čtvrthodiny před koncem zápasu Alexej Berezuckij udeřil do kolene Baženova. Tato epizoda se odehrála v pokutovém území hostů a Vjačeslav Popov měl odpískat penaltu. Neudělal to a důvod ví jen on sám. Vzápětí měli domácí příležitost rozehrát nebezpečnou standardní situaci. Z přímého kopu je však vstřelení gólu těžší než z penaltového puntíku a Tom svou příležitost nevyužila. Další příležitosti neměl ani jeden tým, a tak zápas skončil remízou.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele