základní část, 18. kolo
01.08.2011 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Křídla Sovětů Samara - Amkar Perm 1:1

V dohrávce 18. kola se zrodila podle očekávání remíza. Ta vyhovuje především Amkaru, protože ho udržela daleko od sestupových posic. Naopak Samara je stále poslední.

Začátek utkání zastihl v lepší formě domácí fotbalisty. Ti se po úvodním tlaku dostali v 10. minutě do vedení. Koroman převzal před šestnáctkou balon a nebál se vyslal tvrdou střelu k tyči. Ta se zastavila až v síti - 1:0.

O tři minuty později se z rohu málem prosadil Slovinec Pečnik, jeho hlavičku Chomutovskij s vypětím vyrazil. Na druhé straně po Pejevovu centru hlavičkoval Grišin na vzdálenější tyč, avšak skákavý míč skončil na tyči. Věremko nakonec situaci zachránil a balon chytil. Po půlhodině hry pálil nebezpečně hostující Novakovič ze střední vzdálenosti, ale bránu o pár centimetrů netrefil. V první půli se toho pak již moc neudálo. Do kabin se šlo za stavu 1:0, který určitě domácím vyhovoval. Virtuálně již totiž nebyli poslední, o bod by byli před Rostovem.

Rovnou se přesuneme do 64. minuty utkání. Callagov utekl po pravém křídle a nacentroval do vápna, kde stál sám Pečnik a z první napálil balon, ale vyběhnuvší Chomutovskij jeho střelu zneškodnil. Perm zareagoval opět brankovou konstrukcí. Po rohu hlavičkoval Popov přímo do břevna. Odražený míč ještě poskakoval na malém vápnu, ale Věremko tento horký brambor nakonec chytil. A v 82. minutě bylo vyrovnáno! Popov v nouzi odkopával míč z vlatního pokutového území pryč, ten proletěl středem hřiště a skákavý balon převzal k údivu všech Ilja Michajlov a běžel obtěžkán o obránce Ponomarenka, který mu visel na zádech k bráně a tvrdou ranou k tyči nedal brankáři domácích šanci. Obrana Samary tento balon hrubě podcenila a to je stálo vedení a následně i výhru - 1:1.

Na konci utkání pálil z dobrých pětadvaceti metrů domácí Petrov, ale jeho prudká rána prolétla těsně vedle tyče. Nečekaně pohledný zápas tak skončil spravedlivou remísou 1:1.

Autor: Jan Nápravník / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele