základní část, 16. kolo
26.06.2011 14:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Amkar Perm - CSKA Moskva 0:2

CSKA zvítězilo popáté za sebou v ruské Premier Lize, když dokázalo porazit Amkar Perm. V druhém zápase za sebou skóroval Seidu Doumbia, který devíti góly dohnal nejlepšího kanonýra ligy Danka Lazoviće.

Taktika CSKA přinutila domácí tým převzít iniciativu a hned při prvním protiútoku tento způsob hry přinesl Armějcům ovoce. Zatímco Amkar těžce vymýšlel, jak provést útok, CSKA během pár pasů přeběhlo celé hřiště a Honda poslal na výlet Doumbiu. Útočník utekl dvěma obráncům a tvrdou střelou nedal šanci Chomutovskemu. Neprůstřelnost domácích v Permi tak skončila a hra pokračovala na polovině hostů.

Mimochodem, zbytek první půle moc gólových šanci nepřinesl. Za zmínku snad jen stoji dalekonosná střela Pejeva nad bránu, průnik Novakoviće, který se zadrhl před pokutovým území CSKA, a pak několik pokusů amkarských hráčů o centr do šestnáctky hostů.

Uprostřed poločasu Michail Vilkov kvůli podmínkám, které panovaly na hřišti, přerušil zápas, aby se hráči mohli občerstvit. Ale ani po osvěžení se obrázek hry nezměnil. Armějci pořád čekali na protiútok, domácí tlačili míč dopředu.

Taková pasivní hra se evidentně nelíbila Sluckému, protože po přestávce hráči CSKA přece jen přidali na tempu s cílem vstřelit druhý gól. Permský klub najednou ztratil veškerou převahu a tlak. V 60. minutě Rachimov poslal do hry Ristiće s Volkovem a o něco později ještě Grišina, který vstřelil vítězný gól do sítě Spartaku Nalčik.

Sluckij se chytal za hlavu, když po průniku upadl Oliseh, naštěstí pro Armějce to nebylo nic vážného. O něco později dobře střílel ze standardní situace Tošić. Chomutovskij však v pohodě zasáhl. Následně Hondu vystřídal Dzagojev.

A právě Dzagojev zorganizoval druhý gól zápasu. Bylo to ve chvíli, kdy domácí šli na poslední steč. Jeho pas na Doumbiu byl finálním, forvard technicky překopl brankáře. A v tu chvíli bylo jasné, že CSKA zvítězí po páté v řadě.

Autor: Alexandr Mironov / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele