17. kolo
14.08.2010 11:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara 1:1

Tom Tomsk doma jen remizoval s Křídly Sovětů 1:1. Za domácí otevřel skóre Džiojev, hosté vyrovnali díky Savinovi. Pro hostující Samaru je to třetí ligová remíza v řadě.

Samara pod novým trenérem Tarchanovem ještě neprohrála a od prvních minut to chtěl změnit Tomsk. Domácí od první minuty dávali najevo, kdo je favoritem tohoto utkání a aktivní hrou hledali slabá místa v obraně Křídel Sovětů. První gólový moment měl na kopačce aktivní Dzjuba, ale jeho střelu na zadní tyč vyrazil konečky prstů Lobos. O dvě minuty později se chilský gólman Křídel Sovětů vyznamenal i proti pokusu Gultjajeva.

Šancí si Tomsk mohl vypracovat mnohem více, ale ofenzívu sibirského celku brzdily nepřesnosti ve finální fázi. Ani hostující Křídla svou aktivitou v prvním poločase nepropadly, při každé příležitosti se volžský tým snažil útočit. Gólové parametry měla střela Kuzněcova, která jen těsně minula branku.

Na konci prvního dějství se nad Tomskem strhl skutečný liják a po změně stran z něj málem těžila Samara, jedovatý pokus Kuzněcova po mokrém trávníku ještě zrychlil a brankář Parejko měl plné ruce práce, aby udržel čisté konto.

Zatímco pokus Kuzněcova se neujal, Tomiči udeřili z prvního dalekonosného pokusu. Džiojev z 35 metrů za pomoci teče Ivanova překonal Lobose. O sedm minut později bylo vyrovnáno, centr Budylina z levé strany zakončil hlavičkou Savin za záda Parejka.

Za stavu 1:1 se dění na hřišti změnilo v boj, který neměl s fotbalem příliš společného. Do kabin šel po druhé žluté kartě záložník Samary Adžindžal. Tomsk hrál 25 minut v početní převaze, domácí trenéra Nepomnjaščij ještě posílil ofenzívu o dva útočníky Kornilenka a Maznova. Ale když v 88. minutě Lobos fantastickými zákroky zlikvidoval střely Kornilenka a Dzjuby, rozešly se oba týmy smírně.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele