12. kolo
10.07.2010 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

CSKA Moskva - FK Saturn 1:1

CSKA Moskva se nepodařil první utkání po letní přestávce a jen remizoval se Saturnem 1:1. Za hosty otevřel skóre Kiričenko, Armějci vyrovnali díky Dzagojevovi.

Fotbalisté CSKA v prvním utkání po letní pauze nenastoupili v nejsilnější sestavě, odpočinek po mistrovství světa si dopřává Keisuke Honda a ani na lavičku se nedostal lídr obrany Ignaševič. Pouze na lavičce zůstali Krasić s Gonzálezem, kteří do Moskvy přicestovali teprve uprostřed týdne. Trenér Sluckij dnes zvolil rozestavení 4-4-2 s Necidem a Guilhermem na hrotu.

V těchto dnech sužují Moskvu vysoké teploty a dusno, což příliš nenahrává fotbalu ve vysokém tempu. Na dnešním utkání byl osobně přítomen nový trenér ruské reprezentace Dick Advocaat, aby se podíval především na hráče CSKA, v jejímž kádru je reprezentantů hned několik.

Armějci nizozemskému trenérovi příliš radosti neudělali, přestože vládli nad míčem, hned v 7. minutě z ojedinělého útoku Saturnu otevřel nádhernou střelou skóre Dmitrij Kiričenko. První nebezpečný moment u branky Saturnu si vypracovali domácí v 16. minutě, Guilherme chytře vysunul Necida, ale ten pálil z vyložené pozice jen do míst, kde stál jeho spoluobčan Kinský.

Ve 27. minutě už brankář Saturnu Antonín Kinský lovil míč ze sítě, na hranici pravé strany pokutového území se uvolnil Dzagojev a jeho prudká střela s přispěním chyby českého gólmana rozvlnila síť.

Červenomodří mohli v prvním poločase dokonat obrat, ale se střelami Mamajeva a Aldonina si už Kinský poradil bezvadně. Ve 37. minutě dal Kiričenko druhou branku, ale sudí Nikolajev chybně zaznamenal ofsajd a do kabin se šlo za stavu 1:1

Brzy po změně stran se opět mohl vyznamenat Necid, ale místo umístěné střely volil sílu a překopl branku. V další šanci CSKA vysunul Guilherme střelce první branky Dzagojeva, ale tentokrát nejproduktivnější hráč ruské ligy minul.

Trenér Sluckij se pokusil oživit hru moskevského celku v 64. minutě hned dvojím střídáním, na hřiště poslal ofenzivní esa Gonzáleze a Krasiće. Druhý jmenovaný Srb měl po pár minutách pobytu na hřišti příležitost dostat CSKA do vedení, ale na Kinského nevyzrál. Šanci Vasilije Berezuckého o pár minut později hasil u brankové čáry Karjaka.

Strhnout vítězství na svou stranu mohl i Saturn, který hrozil výpady do otevřené obrany. Ale ani domácím ani hostům se nepodařila vstřelit kýžená branka, a tak se oba týmy rozešly smírně po remíze 1:1. "Špatný výsledek. I když v závěru jsme mohli inkasovat, to už jsme hráli vabank. Měli jsme příležitosti, abychom vyhráli, bohužel to nevyšlo," řekl pro NTV - Plus kormidelník CSKA Sluckij.

Autor: David Kubáň

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele