12. kolo
10.07.2010 16:15 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Amkar Perm - Tom Tomsk 2:1

Amkar Perm na domácím stadionu Zvezda předvedl velký charakter, když dokázal otočit zápas s Tomskem, ve kterém ještě v 70. minutě prohrával 0:1. Nakonec domácí góly Kuševa a Kolomejceva ve třetí nastavené minutě obrátili skóre a zvítězili 2:1. Tímto vítězstvím navíc Amkar ukončil svou sedmizápasovou sérii bez vítězství.

V tropických teplotách v Permi nebylo k vidění příliš rychlého fotbalu a hráči jakoby více než se soupeřem bojovali s úmorným vedrem. Hosté z Tomsku si počínali o něco agresivněji a bojovněji, více střel na bránu si však nakonec vybojoval domácí Amkar. V prvním poločase se však gólově neuchytila ani jedna a poločas skončil bezbrankovou remízou.

Ve stejném duchu pokračovala i druhá půle a zdálo se, že se všichni aktéři nakonec spokojí s utrápenou bezgólovou remízou. Proti však byl sudí Eduard Malyj, který v 66. minutě odpískal penaltu po sporném zákroku Bělorukova na pronikajícího Dzjubu. Nejlepší střelec Tomsku Andrej Kornilenko se z nařízené penalty nemýlil a poslal hosty do vedení.

Domácí Amkar po inkasovaném gólu nepřestal bojovat a o pár minut později byl za svou snahu odměněn penaltou ve svůj prospěch. Pokutový kop s přehledem proměnil kapitán Kušev a v 71. minutě tak srovnal stav na 1:1. Svůj bojovný výkon pak domácí korunovali ve třetí nastavené minutě, když Pejev vysunul nový objev domácích Aleksandra Kolomějceva a ten neomylně trefil pravý dolní roh Parejkovy branky.

Na poslední chvíli tak Amkar vybojoval veledůležité tří body a vzdálil se od zóny sestupu. Naopak hosty z Tomsku může ztráta všech bodů stát hned několik příček v ligové tabulce.

Autor: Martin Olšovský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele