10. kolo
23.05.2009 14:30 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Spartak Moskva - Amkar Perm 5:1

Spartak Moskva v domácích Lužnikách rozstřílel Amkar Perm 5:1. Vysoké vítězství červenobílých režírovali především Brazilci, Alex i Welliton skórovali dvakrát. Druhý jmenovaný se navíc osamostatnil na čele tabulky střelců ruské Premier-Ligy.

Perm se individuálních chyb dopouštěl od prvních minut a už v desáté minutě byl potrestán. Welliton hlavou po centru Bystrova pohodlně skóroval. Záložník Spartaku Bystrov, který se v posledních týdnech vrací do formy, pak mohl skórovat sám, ale mířil do boční sítě.

Ostatně celý první poločas byl ve znamení převahy a neproměněných šancí nejpopulárnějšího klubu z Moskvy. Hosté však také nepůsobili odevzdaným dojmem, několikrát zahrozili z protiútoků.

Vedení Spartak v 51. minutě zdvojnásobil Alex, brazilský tvůrce hry červenobílých si naběhl na nadýchaný centr Bystrova a hlavou nekompromisně zakončil. Amkaru nepomohlo ani posílení ofenzívy, naproti tomu Spartak rozjel svůj gólový festival v poslední desetiminutovce.

Na jejím začátku zvýšil na 3:0 střídající Baženov a o další dvě branky se postarali pro Spartak nepostradatelní Brazilci. V 86. minutě rozvolnil síť nešťastného Narubina technickou střelou Alex, o dvě minuty později realizoval Welliton nájezd na gólmana Permu. Uralský klub klub v závěru alespoň snížil po brance Starkova, ale hráči Permu z této branky mít radost rozhodně nemohli, prohráli 1:5.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele