22. kolo
20.09.2009 12:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

CSKA Moskva - Dinamo Moskva 3:0

CSKA v derby a šlágru 22. kola porazilo Dinamo vysoko 3:0. U všech gólů domácích asistoval mladý supertalent Alan Dzagojev. Armějci se přiblížili vedoucímu Spartaku Moskva na jediný bod.

Na levé straně zálohy CSKA se objevil Nika Pilijev, který v úterý z pozice střídajícího hráče zápas proti Wolfsburgu (1:3) hodně oživil. Překvapivě nenastoupil na hrotu domácích Guilherme, příležitost dostal Tomáš Necid. Do středu zálohy se místo Rahimiče vrátil Mamajev. Hosté přijeli bez dvou klíčových hráčů, do konce sezony jsou kvůli zranění mimo hru obránce Denis Kolodin a brankář Vladimir Gabulov.

Úroveň derby nebyla v prvním poločase nikterak valná, celky brzdily nepřesnosti. Nejaktivnějším mužem hostů byl kapitán Chochlov, který se dvakrát ocitl v dobré šanci, ale v prvním případě jej předstihl brankář Akinfejev a ve druhém jeho dělovka netrefila branku. Domácí CSKA si dvakrát vylámalo zuby na mladém gólmanovi Šuninovi, nejprve dvojka Dinama vyrazila gólovku Dzagojeva na roh a podobně zlikvidovala i pokus Krasiče.

V další příležitosti CSKA Moskva už Šunina zachránila tyč po střele aktivního Pilijeva. V prvním poločase diváci gól neviděli, a proto došlo ke změnám. Na straně Koňů nastoupil Ščennikov, bělomodří posílili ofenzívu o Aguiara a Kokorina. Uruguayec Aguiar na začátku druhého poločasu málem otevřel skóre, poprvé v utkání musel hostitele zachraňovat Akinfejev.

V 55. minutě Armějci rozradostnili poloprázdné Lužniki. Alan Dzagojev geniálně našel Mamajeva a rtuťovitý záložník se odvděčil trenéru Juande Ramosovi za důvěru. Hned vzápětí málem zvýšil Dzagojev, ale nebylo mu přáno. V 74. minutě Dinamo propáslo obrovskou příležitost, hlavičku Kokorina reflexivně vytěsnil Akinfejev.

Závěr zápasu patřil CSKA, které si dvěma slepenými góly v rozmezí 84. až 84. minutě pojistilo vedení. Režisér hry CSKA Dzagojev centrem našel hlavu Guilhermeho, Brazilec střílel do tyče a z dorážky uklidnil míč do sítě Krasič. Dzagojev měl podíl také na třetím gólu, po jeho přihrávce Guilherme zvýšil na 3:0, tříbrankové vedení CSKA vydrželo do konce utkání.

Autor: David Kubáň / gazeta.ru

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele