semifinále
03.05.2023 20:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Frankfurt otočil zápas ve Stuttgartu a dál živí šanci na zisk německého poháru

Ani semifinálové klání nezničilo sen Frankfurtu o tom stát se po pěti letech vítězem německého poháru. V bitvě o finále přemohl Eintracht houževnatý Stuttgart. Po první půli přitom měli k výhře blíž hráči VfB, ovšem po změně stran se hostům z Hesenska podařil obrat.

Domácí se v utkání nakonec mohli spolehnout i na útočníka Guirassyho, jehož start byl původně nejistý. Další pozitivní zprávy se fanoušci VfB dočkali v 19. minutě samotného střetnutí. Obránce Anton nechal po pravé straně rozběhnout Vagnomana. Ten v pokutovém území vyhledal Tiaga Tomáse, který střelou na bližší tyč překvapil brankáře Eintrachtu Trappa - 1:0.

Za Frankfurt hodlal odpovědět Kamada, nicméně jeho volej ukryl do rukavic gólman domácích Bredlow. Jeho protějšek Trapp neprožil moc povedený poločas, což ukázala také střela Vagnomana. Tu strážce hostující svatyně neudržel v náruči, což chtěl potrestat Tomás, jenž ovšem z ostrého úhlu nepřetavil dorážku v další gól.

Po změně stran se Eintracht zvedl a deset minut po zahájení druhého poločasu už vedl. Vyrovnání se událo v 51. minutě: Kolo Muani sklepl centr od Lenze pro Ndicku, jenž propálil všechna těla před sebou. Za další čtyři minuty zvládl Kamada souboj s Antonem a před pokutovým územím vystřelil na bližší tyč. Bredlow podobně jako Trapp při první brance střetnutí neměl zcela čisté svědomí, neboť gólová rána japonského záložníka letěla taktéž k bližší tyči.

Vedení hostů chtěl navýšit Kolo Muani, po standardní situaci ale pálil z voleje nepřesně. Nakonec se však francouzský forvard dočkal. Po brejku vedeném Kamadou udělal Kolo Muani kličku Bredlowovi, jenž celou situaci vyřešil nedovoleným podražením soupeře. Frankfurt tedy kopal penaltu, kterou bezpečně proměnil sám faulovaný kanonýr SGE - 1:3.

Závěr duelu se však ještě proměnil v drama. Šest minut po zásahu Kolo Muaniho si totiž středopolař domácích Millot narazil míč s Guirassym a i díky teči bránícího Hasebeho snížil na rozdíl jediné branky. Šance Stuttgartu na vyrovnání ale zásadně klesly poté, co se po druhé žluté kartě nechal vcelku zbytečně vyloučit Sosa. V nastaveném čase se pak domácí ještě dožadovali pokutového kopu, avšak rozhodčí Schlager usoudil, že obránce Frankfurtu Buta neměl svou nastřelenou ruku v nepřirozené pozici.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

50/50 - oba dva na tom jsou výkonnostně podobně. Stuttgart by si zasloužil získat Pohár za příkladný boj o záchranu ligy. Tenhle zápas bude hodně zajímavý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele