finále
03.06.2023 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Christopher Nkunku (© AFP)

DFB-Pokal opět v držení Lipska. Invaze fanoušků Frankfurtu nepomohla

Odhadem až 50 tisíc příznivců Frankfurtu se vydalo do Berlína na finále Německého poháru. Výletníci z Hesenska ale smutnili. DFB-Pokal totiž po roce znovu uzmulo Lipsko, které Eintracht přemohlo výsledkem 2:0.

Opatrné střetnutí nakonec rozhodly dva góly ve druhém poločase. V obou měla prsty největší hvězda Lipska Christopher Nkunku. První trefu dal sám, na tu druhou pak přihrál Dominikovi Szoboszlaiovi. Nkunku se tak zásadně postaral o to, aby Frankfurt po loňském ovládnutí Evropské ligy nezískal další cennou trofej.

Skóre mohl velmi brzy otevřít útočník "Roten Bullen" Werner, ten se však místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče rozhodl vyslat neslanou střelu přímo do rukavic brankáře Eintrachtu Trappa. Čekání na první přesný zásah neukončil ani forvard Adler Kolo Muani. Francouzský střelec přitom během první půle nabídl několik zajímavých momentů a během jednoho se hezky uvolnil, střílel ovšem těsně vedle. Kolem tyče proletěla do zámezí také tečovaná rána Nkunkua.

Začátek druhé půle okořenila pyroshow obou fanouškovských táborů. Na trávníku pak vzrušení nabídla akce Frankfurtu. Kolo Muani sklepl centr od Buty pro Götzeho, jehož volej musel vyrazit gólman RB Blaswich. Až po 70. minutách se stav na světelné tabuli změnil. Rychlý brejk Lipska sice nedopadl úspěšně, Nkunku nicméně pokračoval v ofenzivním snažení, které po jeho střeleckém pokusu a nešťastné teči bránícího Ndicky dopadlo úspěšně - 1:0.

V následujících minutách si Roten Bullen hlídali svůj náskok. Střídající Poulsen ještě hlavičkoval vedle, pět minut před vypršením základní hrací doby se ale Lipsku podařilo navýšit vedení. Špatnou rozehrávku levého beka Frankfurtu Lenze nakonec ztrestal přesnou ránou k tyči Szoboszlai. A když na druhé straně nevyzrál Kolo Muani z úhlu na Blaswiche, bylo jasné, že trenér Eintrachtu Glasner nezakončí své působení na lavičce SGE vítězstvím. To kouč RB Rose získal své první prvenství ve službách klubu, který většina Německa nenávidí.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (15)

Přidat komentář
Rudnevs

V tejto sezone sa posere vsetko co sa da, takze Lipsko vyhra

Reagovat
MarcoBanco

Presne

Reagovat
Bandita_Harry

Sú to umelaci, ale za to ako upratali Bayern a ponúkli BVB titul, nech pohár vyhrajú

Reagovat
andrew96

nikdy

Reagovat
Kily

lol, ničemu to nepomohlo, takže se to nepočítá

Reagovat
Seydou Doumbia

počítá, to že to befaubé klasicky prodalo za to už nemůžou

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
ratusek

Reagovat
vladino10

Ale no tak, pár zápasov do zadu si tu v komentároch spieval podporné chorály na podporu RBL, nie si rád, že to zafungovalo?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Alespoň v hledišti je úplně ničí. Očekávaně, ale i tak... nádhera.

Reagovat
Kejza

zatím super intenzita z obou stran

Reagovat
DidusIneptus

Vyvrcholení německé kopané: Lipsko - Frankfurt 2:0 Lipsko obhájilo

Reagovat
Jason_

Reagovat
fenixLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele