čtvrtfinále
05.04.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Tvrdá lekce pro Dortmund: Lipsko přejelo soupeře na plné čáře, v DFB-Pokalu pokračuje dál

Tak přesně takovouhle vzpruhu Lipsko po nevalném březnovém působení potřebovalo. Poté, co o minulém víkendu doma jasně nestačilo na Mohuč, nabídlo svým fanouškům ten pravý odpustek v podobě postupu do semifinále Německého poháru. Nutno říci, že ten si vydobylo zcela po právu. Dortmund se zkrátka po porážce na půdě Bayernu ani této frontě nepochlapil.

Domácí se dostali do první vážnější možnosti už po třech odehraných minutách. Laimer perfektně načasoval timing, naběhl si za obranu na pravé straně, a tam podržel míč. Ten pak předložil k Wernerovi, který Rakušana následně oslovil zpětnou patičkou, jeho pokus z blízkosti ale uměl reflexivně vyrazit do zámezí gólman Kobel.

V 6. minutě se dostalo Lipsko do další dobré šance. Ze střední vzdálenosti napřáhnul Dani Olmo, jehož pořádně neposedný pokus uměl Kobel vyrazit pouze před sebe. K dorážce tak ještě přibíhal Szoboszlai, avšak hostující muž v rukavicích byl u meruny přece o něco dříve, takže celou nepříjemnou situaci vyřešil, a to i společně s rezultujícím odkopem obránce Ryersona do bezpečí.

Ohromný tlak saského výběru každopádně pokračoval, Borussia vůbec nevěděla, kam dřív skočit. Ve vyložené pozici se ve 12. minutě ocitl ve vápně Dani Olmo, Kobel přitom zasahoval vůči jeho střele s vypětím všech sil a balón svou nohou protečoval vedle své brány. Nakonec se však přece Die Roten Bullen dočkali ve 22. minutě. Simakan zakombinoval u pravé lajny se Szoboszlaiem, vyrazil na zteč z defenzivy v opravdu pravou chvíli, pak předložil přihrávku na bližší tyčku, odkud Werner jemně zacílil do spodního rohu branky na zadní tyč.

Ve 33. minutě se pokoušel náskok domácího mančaftu navyšovat Gvardiol, svou hlavičku ovšem neusměrnil přesně, o pár chvil později z voleje neuspěl ani jeho spoluhráč Dani Olmo, na jehož pumelici byl Kobel připravený. Lipsko tak jako tak do přestávky dokráčelo ke zcela zaslouženému vedení, to se přitom po obrátce snažilo především zbytečně neztratit.

A poněvadž Dortmund i nadále nepůsobil žádným svěžím dojmem, dařil se Lipsku taktický plán bez zásadnějších komplikací. Po jednom z brejků, konkrétně ze 78. minuty, mohlo navíc své vítězství pojistit, nicméně v tutovce trestuhodně selhal Laimer, jenž mířil pouze do Kobela.

Druhý gól tedy zaznamenalo RBL až v samém závěru, to když při posledním rohovém kopu Dortmundu vběhl do soupeřova pokutového území také Kobel. Jenže to neměl dělat, jelikož poté, co se Kampl zmocnil míče a přeběhl půl hřiště, přičemž posléze pobídl Orbána, se konalo jednoduché zakončení do poloprázdné hostující brány.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Nastavený čas: Nedáš! Dostaneš!

Reagovat
DidusIneptus

To, co se vidělo včera v závěru utkání v Allianz aréně byl šok, a ve fotbale se to hned tak nevidí. Dneska v Lipsku bylo něco podobného. Kdo nekoukal, přišel o hodně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele