čtvrtfinále
04.04.2023 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavující Nicolas Höfler (© AFP)

Freiburg šokoval Bayern. Poprvé uspěl v Mnichově a postoupil do semifinále DFB-Pokalu

Opravdu dlouho čekal Freiburg na první vítězství na půdě Bayernu. Dočkal se až nyní a náležitě si to užil. Bavory totiž vyřadil z německého poháru. Díky penaltě, kterou v závěru střetnutí proměnil Lukas Höler, si tak semifinále soutěže zahrají "Breisgauer".

Thomas Tuchel na lavičce Mnichovanů zažil svou vůbec první porážku. Jeho mužstvo přitom do čtvrtfinále DFB-Pokalu vstoupilo dobře a dostalo se do vedení. O náskok ovšem poměrně rychle přišlo. Po změně stran pak favorizovaný "Rekordmeister" nedokázal přidat druhý přesný zásah, po nedovolené hře rukou Jamala Musialy se naopak radovali hráči SCF.

První branka zápasu se urodila ve 20. minutě. Hostující Eggestein při rohovém kopu neuhlídal Upamecana, jenž tak hlavičkou zblízka zužitkoval centr Kimmicha. Za dalších osm minut ovšem Coman řádně neodkopl míč od vlastní brány a posunul jej pouze k Höflerovi. Středopolař Freiburgu se následně zpoza vápna opřel do meruny a krásným volejem ji napálil k tyči mimo dosah natahujícího se gólmana Bavorů Sommera - 1:1.

Do vedení se Mnichované mohli záhy vrátit, nicméně tečované zakončení Goretzky po rohovém kopu přeletělo břevno. Po dalším centru od rohového praporku zase pálil nad stoper De Ligt. Ve druhé minutě nastavení první půle měl velkou šanci ke skórování Müller, k jehož nohám vyrazil brankář hostů Flekken centr Comana. Müller následně střílel do odkryté brány, avšak před brankovou čárou zastoupil Flekkena duchapřítomný Ginter.

Po hodině hry naservíroval před bránu Freiburgu další nebezpečný pas Kimmich. Na jeho standardní situaci si naskočil Pavard, jehož hlavička skončila na břevně. Postupem času ovšem nápor Bayernu opadal, což nezměnila ani střídání. Gnabry, jedna z nových tváří na hřišti, sice v 89. minutě pálil nebezpečně, z ostrého úhlu ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Když už se zdálo, že nic nebrání prodloužení, trefil Höfler v pokutovém území domácích ruku Musialy. Hlavní arbitr tedy nařídil penaltu, kterou střelou pod břevno proměnil Höler. Freiburg tak z čistého nebe zničil vyhlídky Bayernu na pohárový úspěch. Sami "Breisgauer" naopak dál mohou snít o tom, že zopakují minimálně loňský postup do finále.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
Jardman

Bude výtěr na lačno.

Reagovat
smazaný uživatel

byl

Reagovat
esmuellert

Musíme, Berlín je ještě daleko!

Reagovat
Gerd 13

Musiala zase začne na lavičce? No, nevím....

Reagovat
Rich

Podle tiskové konference před zápasem se nechal slyšet Tuchel, že nebude rotovat sestavou. Čili základní jedenácka stejná jako proti BVB. Důvodem proč nehraje Musiala od začátku je ten, že Tuchel nechce riskovat, aby si obnovil zranění, ergo postupně bude dostávat více a více minut.

Reagovat
DidusIneptus

Tuchel stejnej zevel jako Nagelsmann, taky staví Maného!!! Výměna trenéra jak je vidět nepomůže.

Reagovat
Müllered

Jak ten Cancelo mohl být řazený mezi nejlepší krajní beky, to je hroznej downgrade proti Daviesovi.

Reagovat
Gerd 13

Davies na plac a Musiala taky! Zatím je to teda nic moc...

Reagovat
Giovanni

Najslabší výkon podáva komentátor tohto zápasu,je to strašne aké hluposti nakecá.

Reagovat
Jardman

To je hrůza. Přihrávky na krátkou vzdálenost obrovský problém, Sané měl jít dolu dávno.

Reagovat
Jardman

Lol, hlavne ze vyhodili Juliana, úplně stejně dopadneme v LM a myslím, ze s ostudou a čau

Reagovat
Müllered

Tuchel, Kahn, Brazzo out kokoti, šašci, jebat vás

Reagovat
Müllered

Nags rozdrtil Freiburg 5:0 btw....

Reagovat
Rich

Víte co bolí nejvíce? Ty kecy Jinocha... Nestranný komentátor prej... Všimli jste si, jak když hraje Bayern, tak vždy to přeje druhému týmu... Normálně zlatý anglický komentář nebo německý... Takovýhle kecy...

Reagovat
DidusIneptus

Freiburg neporazil Bayern. Bayern prorazila smůla. Nemá cenu si zahrávat s osudem. Bayern si měl udělat gólový náskok dokud byl čas. Chtěl rozhodnout do případného prodloužení, nepovedlo se. Zkrátka ŠOK

Reagovat
DidusIneptus

Myslím si, že penalta přísná. Musiala se kryl rukama prudké střele zblízka.

Reagovat
DidusIneptus

Nejnebezpečnější jsou nastavené časy. Pozor na to!

Reagovat
Gerd 13

Šok, hrůza děs.

Reagovat
Jardman

Zaslouženě, vždyť to byl trapas. Ještě v BL by nás mohli udělat a je vymalováno

Reagovat
Kuba94

Bayernu to může být jedno. Bundesliga a LM jsou přednější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele