semifinále
30.04.2021 20:30 CET
1 : 2
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Emil Forsberg (© AFP)

Forsberg v závěru prodloužení nasměroval Lipsko přes Brémy do finále DFB-Pokalu

Bitvu v semifinále Německého poháru zvládlo nakonec favorizované Lipsko, které tak pod končícím trenérem Julianem Nagelsmannem, jenž zamíří po konci sezóny do mnichovského Bayernu, může uzmout v této sezóně cennou trofej. Jestliže jeho výběr a ani Brémy nebyly schopny během normální hrací doby skórovat, pak v prodloužení se situace zásadně změnila.

Domácí stratég Florian Kohfeldt měl o poznání složitější pozici než jeho protivník na lavičce na opačné straně, neboť své svěřence musel po sérii velkých neúspěchů v Bundeslize správně připravit a především naladit. A svůj úkol neplnil vůbec špatně, jeho mužstvo drželo krok až do posledních chvil, než ve finále přece muselo skousnout nezdar po tvrdém direktu na konci.

Hosté začali tohle měření sil trochu lépe, brémský brankář Pavlenka musel likvidovat šanci Sörlotha už ve 4. minutě, jeho tvrdou hlavičku bravurně vytěsnil, větší tlak každopádně na svého soka Die Roten Bullen nevyvinuli. Werder působil v defenzívě kompaktním dojmem, nechyboval. A dokonce se mohl ujmout ze své tutovky průběžného vedení po prvním dějství.

Selke ve 30. minutě sklepl míč hlavou za soupeřovu obranu, najednou se sám před gólmanem Gulácsim objevil důrazný Sargent, který narychlo vystřelil, nicméně jeho pokus skončil těsně vedle brány. Ve druhé půli začalo Lipsko kousat o něco výrazněji, asi největší možnost měl na svědomí Orban, který svou hlavou zamířil do břevna, a tyčka se pak třásla po střele Nkunkua.

Až nastavovaná třicetiminutovka ale rozhodla o všem podstatném a o postupujícím do finále. V 93. minutě se o první přesný zásah tohoto souboje postaral náhradník Hwang, který byl na hřišti sotva pár desítek vteřin od svého střídání. Daniel Olmo nasměroval míč ze středu pole do vápna a od bránícího Gebre Selassieho se odrazil do cesty dobře postaveného Jihokorejce.

Domácím se nicméně podařilo ještě v rámci prvního prodloužení vyrovnat. Velkou hrubici vyrobil stoper Upamecano, který vlastně přihrál do běhu napadajícímu Bittencourtovi, a ten už své sólo zakončil, jak potřeboval. Když se již chýlil zápas k penaltovému rozstřelu, došlo na poslední klíčový moment, Hwang si připsal i asistenci a po jeho sklepnutí zacílil Forsberg.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele