čtvrtfinále
03.03.2021 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Christopher Nkunku a Yussuf Poulsen (© AFP)

Lipsko prošlo do semifinále DFB-Pokalu. Wolfsburg inkasoval poprvé po 819 minutách

Lipsko si po pěti ligových výhrách za sebou připsalo úspěšný rezultát také ve čtvrtfinále DFB-Pokalu. O jeho dvě branky se postarali Yussuf Poulsen a Hwang Hi-čchan a na úkor Wolfsburgu se radovalo z postupu mezi čtyři nejlepší. "Vlci" sice drželi ještě do poločasu nerozhodný stav, druhé dějství se jim však nevyvedlo podle představ.

Do první vážnější příležitosti se propracovali domácí. Ve 12. minutě Daniel Olmo jemným obloučkem z šestnáctky našel na zadní tyčce Nkunkua, který tak ze dvou metrů hlavičkoval na brankáře Casteelse, ten si každopádně bravurně poradil a jeho pokus zastavil ve vzduchu ještě před brankovou čárou. Ve 26. minutě mohli naopak skórovat z velké možnosti hosté.

K dispozici totiž měli pokutový kop poté, co ve vlastním pokutovém území zasáhl Nkunku zakončujícího Mbabua do nohy, jenže exekutor Weghorst se úkolu nezhostil nejlépe, v hodně nevhodnou dobu uklouzl a nasměroval míč jen hodně vysoko nad bránu. Nizozemský forvard byl značně rozčilený, uvědomoval si, že zdárná penalta by jeho spoluhráče opravdu uklidnila.

Zkraje druhé půle se Die Roten Bullen osmělili opětovně, Nkunku svou patičkou uvolnil do vyložené pozice Poulsena, avšak toho z blízkosti vychytal nohama pozorný Casteels. Celkem 756 dlouhých minut "Vlci" napříč osmi minulými zápasy ani jednou neinkasovali. Jejich série ale byla nakonec v tomto měření sil utnuta, konkrétně v 63. minutě, tedy po 819 minutách.

Střídající Sørloth, který byl mimochodem jedním z klíčových mužů Lipska u předchozího skalpu Mönchengladbachu, unikl po pravé straně, předal míč do středu pole na Poulsena, ten nedůrazně bráněný vnikl do vápna a překonal Casteelse. V 88. minutě ještě pečetil konečnou výhru RBL náhradník Hwang, který nikým nehlídaný z dorážky cílil do poloprázdné branky.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele