finále
25.05.2019 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Bayern přehrál Lipsko o tři branky a slaví další double

Bayern Mnichov potvrdil jasnou úlohu favorita proti Lipsku a ve finále národního poháru v Berlíně zvítězil celkem hladce v poměru 3:0. Díky tomu získal v tomto ročníku double, celkově vybojoval dvě nejcennější německé trofeje v jedné sezóně již podvanácté. Do historie se mimochodem zapsal také současný kouč mnichovského giganta Niko Kovač, kterému se s Bayerenem podařilo dosáhnout na double jako hráči a zároveň i jako trenérovi.

Do sestavy letošního mistra se po více jak měsíční přestávce vrátila brankářská jednička Manuel Neuer, který laboroval se zraněným lýtkem a nyní se hned prezentoval vychytanou nulou. Přitom RB, který se díky třetí pozici v Bundeslize kvalifikoval do hlavní fáze příštího ročníku Ligy mistrů, nezačal vůbec špatně a už po necelé čtvrthodině hry si vytvořil úvodní obrovskou příležitost. Poprvé v tomto utkání předvedl své umění již zmiňovaný Neuer.

Po centru z levého křídla se probojoval k hlavičce Poulsen a strážce Bayernu se prezentoval fantastickým zákrokem jednoruč, míč famózním způsobem vyrazil nad svou branku. Mnichovský klub se z ničeho nic dostal do vedení přesně po odehrané půlhodině. Svou osmatřicátou trefu této sezóny zaznamenal polský snajpr Robert Lewandowski, když po centru Alaby téměř od brankového čáry hlavičkoval naprosto přesně k levé tyči.

Ještě do přestávky mohl přidat druhý zásah Kingsley Coman. Při svém samostatném úniku obešel i gólmana Gulácsiho, ale jeho následnou ránu směřující pod břevno dokázal brilantně odhlavičkovat z brankové čáry na rohový kop vracející se Konaté. Ihned po přestávce byl blízko k vyrovnání unikající Forsberg, avšak Neuer skvěle vyběhl a parádním rozštěpem vytěsnil balón mimo tři tyče, znovu tak prokázal své světové kvality.

V 56. minutě jen těsně nedosáhl na míč před prázdnou brankou skluzující Lewandowski, stejný hráč hlavičkoval o třináct minut později o decimetry vedle bližší šibenice. Asi čtvrthodiny před koncem přidal pojistku Francouz Coman, jenž si posunul balón ze středu na levou stranu šestnáctky a pak nekompromisně zavěsil do vzdálenějšího horního rohu. V 86. minutě skóroval podruhé v zápase Lewandowski, tentokráte po nákopu Kimmicha snadno obstřelil bezmocného Gulácsiho.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
manuelo neuero

1:3

Reagovat
Heresy

nic jineho nez vyhra bayernu

Reagovat
db18

https://twitter.com/werderbani/status/1132384608971046912

A místo oslav šel rovnou do kabiny... Aneb jak se postarat o to, aby při případném odchodu co nejméně chyběl... Tzn. Mats asi pro příští sezonu ještě zůstane, to je dobře Na jaře se hodně zlepšil (jak přístupem, že už nebrečí na netu, tak i na hřišti).

Reagovat
Heresy

Mas pravdu hlavni je aby vypadnul a vzal sebou legendu RS a Jamese ..

Reagovat
Kejza

neuer

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele