semifinále
23.03.2010 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Werder porazil Augsburg a opět si zahraje finále

Rok se s rokem sešel a v Brémách se znovu slaví postup do finále DFB-Pokalu. Druholigový Augsburg sice na Weserstadionu nezklamal, Werder ho ale udolal 2:0 a vedle možnosti obhajoby ho může těšit i fakt, že vzhledem ke složení druhé semifinálové dvojice si zajistil účast v evropských pohárech pro příští sezónu...

Samotný úvod utkání nabídl po jedné šanci na obou stranách, za domácí celek pálil vedle Özil a na opačné straně hřiště před Brinkmannem odkopával Wiese. Poté už se začal prosazovat domácí favorit a hosté nestíhali, Pizarro i Fritz ale mířili mimo. Domácí obránce pak napřáhl ještě jednou, tentokrát mu střela vyšla podstatně lépe, výsledek byl ale stejný - branka byla Fritzovi malá.

Ofenzivní snahy se nakonec domácím vyplatily přesně po půlhodině hry. Marin si vyměnil míč s Özilem, čímž se najednou dostal do střelecké pozice a chytrou střelou do Jentzschova protipohybu otevřel skóre - 1:0. FCA se posléze dostalo více do hry a zadní řady Werderu začly chybovat. Nejmarkantnější to bylo ve 42. minutě, kdy si za obranu zaběhl Thurk a kolem špatně postaveného Wieseho zakončil, jenže trefil jen tyčku.

Po změně stran Augsburg svůj tlak ještě mírně zvýšil a sedm minut po opětovném příchodu z kabin málem slavil vyrovnání. Brémská obrana přestala hrát v domnění, že se hosté nacházejí v ofsajdu, hra ale pokračovala a před prázdnou branku dostal nahrávku Thurk. Nejlepší střelec druhé ligy ale selhal a míč poslal nezvykle zbrkle nad. To už byl pro Werder dost výrazný varovný ukazováček, jeho hra se sklidnila a defenziva soupeři mnoho nedovolovala.

Naopak přidat pojistku mohl Özil, jenže pálil těsně vedle tyčky. Deset minut před koncem prolétl míč nebezpečně skrz domácí malé vápno, nic z toho ale nevzešlo a v 84. minutě bylo vymalováno. Frings rychle rozehrál přímý volný kop, jímž za obranou našel volného Pizarra a ten prostřelil Jentzsche - 2:0. V závěru mohly Brémy své vítězství ještě zvýraznit, Marin ale pálil nad, Almeida lobem minul a ani Borowského hlavička cíl nenašla. Mrzet to ale domácí nemusí, 15. května se totiž budou v Berlíně pokoušet o svůj sedmý zisk Pokalu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
terry

Reagovat
irik

Augsburg hezký výkon, Werder byl samozřejmě nad jeho síly, ale prali se s tím dobře. A že jsou poháry je fantastické, snad to FCA stvrdí postupem do BL, pomalu tam začíná patřit, ikdyž kdoví, jak dlouho Thurkovi tahle forma vydrží. Augsburg .

Reagovat
Arne

Nežiješ v domnění, že FCA jde do EL, že ne?

Reagovat
irik

Jo, tu minutu jsem žil. Jestli si Werder zajistí EL v BlL tak postupuje 6. v BL, ne semifinalista. Už je pozdě.

Reagovat
Arne

Jj... Ale ruku na srdce, nic valnýho by v Evropě asi neuhráli.

Reagovat
irik

No jasně, je to dost blbost. Jsem popleta.

Reagovat
smazaný uživatel

U vás je to tak, že pokud si poraženej finalista poháru nezajístí účast v Evropě v lize, ale prohraje to finále s někým postupujícím, tak jde ten finalista do EL?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to všude ne.

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii pokud poháry vyhraje někdo, kdo skončí v top5 v lize a postupuje do Evropy přes ligu, tak se postupová místa posouvají šestýmu, případně sedmýmu týmu ligy. Takhle právě loni postoupil Fulham ze 7. místa, protože Ligovej pohár jsme brali my a FA Cup Chelsea.

Reagovat
Arne

Přesně, finalista je první na řadě, pokud i ten má zajištíno, tak jde teprve na řadu 6. v lize...

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky

Reagovat
smazaný uživatel

. Už aby to bylo, nebo aspoň rozdaný lístky ať už mám klid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele