semifinále
24.03.2010 20:30 CET
0 : 1
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

Bayern vyhrál na Schalke a postoupil do finále

Bayern zvládl první ze serie důležitých zápasů a vyhrál na Schalke 1:0. Brankou se o tom postaral Arjen Robben po úžasném úniku od půlící čáry až ve 112. minutě. Právě minuty navíc mohou Bayern v příštích týdnech hodně mrzet. Ve Veltins Areně se hrálo vyrovnané utkání, Bayern byl sice lepší na balonu, ale Schalke využívalo četných chyb, zejména ve druhém poločase.

Špatný výkon okořeněný jednobrankovou prohrou ve Frankfurtu se promítl do složnení Mnichovské sestavy, vedle personálních změn se změnilo i rozestavení. V útoku nastoupil Klose doplňovaný přes nohu hrajícím Robbenem a Olićem, svého místa v záloze se dočkal Müller a na levém beku Alabu nahradil v Neapoli rozený Contento. Na druhé straně na pravém křídle Matipa nahradil Baumjohann.

Po šesti minutách opatrnou hru vystřídaly chyby na obou stranách. Nejprve vysunul balon Van Buyten, pod tlakem špatně přihrál a k nebezpečné střele se dostal Baumjohann. Bayern však zareagoval hbitě, hned v 7. minutě Robben chytře rozehrál volný kop a Olić sám za obranou špatně trefil balon. Tři minuty na to Klose vysunul Robbena, jehož tváří v tvář vychytal Neuer. O další chvilku později obrana Schalke zaspala znovu, ale hosty zastavil ofsajd.

Bavoři si recept na domácí obranu dobře zapamatovali a i dále se pokoušeli o rychlé balony za obranu. Schalke pomalu přecházelo do symbolického tlaku, Bayern však bránil aktivně a hrozil dopředu, ve 20. minutě po akci Oliće hlavičkoval Klose v pádu na horní síťku Neuerovy branky.

V příštích minutách se Bayern definitivně ujal taktovky a do vápna Schalke létal jeden ostrý centr za druhým. Domácí působili bezradně, ke gólu však měli mnichované stále stejně daleko. Bayern aktivitou jen hýřil, ovšem finální fázi předešla zpravidla špatná přihrávka nebo pověstný taktický faul domácích. Do půlícího hvizdu už tak Veltins Arena strnula jen jednou, když v první minutě nastavení už za zdvihnutého praporku překonal Neuera Müller.

Na úvod druhé půle střílel prudce jen těsně mimo Rakitić. Schalke vstoupilo do druhé půle s mnohem větším zápalem a především vyhrané souboje studily za krkem všechny mnichovany. V 50. minutě Kuranyi vlétl do tří bavořanů a sérií šťastných odrazů se dostal před Butta, který se o jeho střelu postaral. Hra se plynule přesouvala z jedné strany na druhou, S04 ale střílelo nebezpečněji. V 52. minutě mířil Moritz příliš vpravo.

V 58. minutě se Königsblauen do vápna pro změnu dopracovali, ale Kluge místo voleje balon zpracovával a situaci časným vyběhnutím zachránil Butt. V 62. minutě agresivnější Farfán vyhrál pro Kuranyiho duel se Schweinsteigerem a panamský střelec střílel ještě před šestnáctkou těsně mimo. Tu samou minutu na hřiště vyběhl Frank Ribéry, který nahradil upracovaného Oliće na levém křídle.

Bayern i další minuty druh půle působil oproti agresivním domácím ospalým až lajdavým dojmem. Směrem dopředu byla akce pouze symbolické a dozadu chyběl důraz. V 71. minutě střílel na náhodu z těžkého úhlu znovu Kuranyi, Butt ale náhodu mluvit nenechal a míč vyrazil. Bayern zareagoval fádním stříleným centrem bez odpovědi a v 73. minutě po první Ribéryho akci slabě střílel Müller.

V 81. minutě se do vápna vehnal Lahm, ale jeho zpětnou přihrávku domácí obrana odkopla dostatečně daleko. V 88. minutě se dopředu probíjel Schweinsteiger, pomocí odrazu se dostal ke střele a notně provětral Neuera. V 90. minutě domácí znovu zachránil bystrý zrak pomezního, který nepřehlédl krokový ofsajd Kloseho.

Základní hrací doba tak branku nepřinesla a přišlo na standartní 30minutové prodloužení. Počáteční minuty se odvíjely podobně jako ty jim předcházející, Bayern kontroloval balon ale Schalke dělalo svou agresivní hrou do kombinace hostů nebezpečné díry. Přesto však byla hra obou týmů spíše ospalá. Až ke konci prvního z prodlužovaných poločasů začalo být obranám horko, ve 104. minutě se za obranou objevil Schweinsteiger, ale se zpětnou příhrávkou to přehnal a dobíhající Müller se jen ohlížel. Na druhé straně se ve vápně dostal ke střele Sanchéz, ale úhel měl až příliš nepříznivý a i před třetí změnou stran zůstalo vše otevřené.

Hned na úvod druhého dílu prodloužení se Robben hnal z úhlu na Neuera, ale v jednoduché kličce mu míč vypíchl vracející se Westermann. Na druhé straně Farfán nejprve špatným zpracováním, a posléze i pasem, zazdil brejk tří na dva. Ve 110. minutě v obrovské šanci z malého vápna střílel mimo Klose.

O dvě minuty později dostal Arjen Robben jako dnes už tolikrát balon u postraní čáry, prohnal se k té brankové, hbitě obešel Westermanna a přesnou střelou překonal Neuera. Rozdílový hráč tak rozhodl a na hřišti ho brzy nahradil čerstvý Tymoschuk. Ve 118. minutě mohl vedení hostů pojistit Ribéry, sám před Neuerem ale přestřelil. Okamžiky poté Neuer vyběhl daleko před vlastní vápno do souboje s Klosem, ale s pomocí Schmitze nakonec situaci zvládl.

Ve 121. minutě pak ještě hlavičkoval Höwedes, ale mladší z domácích stoperů branku přestřelil a po standartním divadýlku kolem Schweinsteigerovy bolístky doprovázeného pískáním už konečně, po dlouhých 126 minutách přišel závěrečný hvizd definitivně posouvající Bayern Mnichov do Berlínského finále.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (42)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Schalke 04 vyhraje 2:1. Věřím jim.

Reagovat
madridcan

drobna chybicka-SchaLke a dufam,ze prave oni vyhraju

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat
SqueeZy

škoda že se to kryje zrovna s Calciem, rozhodně bych se podíval

Reagovat
smazaný uživatel

Jop jop, jedeme Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Může mi, prosím, nějakej "Němec" objasnit, proč má Bayern na dresu 3 hvězdy? Titulů myslím přes 30 nemají, v LM 3 výhry taky ne... dík

Reagovat
smazaný uživatel

ma 4 hviezdicky

Reagovat
smazaný uživatel

na dresech v LM měl 3

Reagovat
smazaný uživatel

tak se omlouvám, koukám na to, a fakt mají 4 hvězdy. Sorry, už vím - je to za 4 LM/PMEZ

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem "Němec" ale.... UEFA Champions League/European Cup Vítěz -> 1974, 1975, 1976, 2001 ... proto asi mají 4 hvězdičky, jak píše FC Bayern, ale třeba taky ne... kdo ví, jen domněnka

Reagovat
Paddy

1 * se = 10titulů

Reagovat
Paddy

titul=liga,pohar,evropsky pohar,....

Reagovat
smazaný uživatel

já přece vím, že hvězda je za 10 titulů, ale oni mají nad zakem hvězdy 3, protose ptám proč. Součet všech trofejí to je asi těžko...

Reagovat
Paddy

tak nejsem si prilis jisty, ktere pohary se pocitaji a ktere ne, fanda bayernu nejsem, nevim to urcite, tak se nezlob

Reagovat
smazaný uživatel

v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

mají 4 hvězdy

* tři tituly

** pět titulů

*** deset titulů

**** dvacet titulů

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci som blby alebo co ale stale nechapem tym hviezdickam na dresoch....pocuj a ako to ze potom AC Milano ma len 1 hviezdicku a Juve tusim 2??? ake tituly sa beru do uvahy prosim ta

Reagovat
irik

Hvězdičky přidělují národní fotbalové asociace, v itálii to mají s počty asi jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

v Itálii to mají myslím vždy po 10 titulech (každá liga si určuje své přidělování)

Reagovat
smazaný uživatel

dakujem za vysvetlenie chlapci

Reagovat
smazaný uživatel

jj, v Calciu je hvězda za 10 Scudett

Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
irik

Schweiny zatím fantazie .

Reagovat
smazaný uživatel

...prostě legenda...jinak Robben tutovka ...stejně tak Olič

Reagovat
irik

jj, těším se na den, kdy překoná v Matthäuse .

Reagovat
Arne

Neuer fantazie, podle mě nejlepší brankářské nohy na světě... Jinak docela očekávaný, vy 71 % držení míče, Schalke dneska góla jinak než ze standardky nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

na standartky snad moc nedodje, ale Basti a Mark...

Reagovat
irik

Neuer je výbornej, ale jinak neočekávaně hrajeme fakt skvěle, S04 si zatím neškrtá. To 4-3-3 s Müllerem v záloze nám sedí náramně, nechal bych sedět i Ribéryho, momentálně tam pro něj není místo.

Reagovat
smazaný uživatel

tak místo Oliće by místo být mohlo ne?

Reagovat
Arne

Hm, tak teď už to pro vás tak dobře nevypadá... Jinak mě už docela zaráží van Gaal. Když je Schalke silný přes pravou stranu (Farfán), tak proč tam dá Contenta a nikoliv Lahma a Altintopa na druhou stranu na její úkor? Jako přeju Königsblauen, takže mi to nevadí, ale vážně mi to přijde od něj nerozumný.

Reagovat
irik

Prohráváme Zweikampfy, nějak na to chlapci druhou půli kašlou. Ale Schalke pořád stejně špatný, akorát těží z našich chyb, štěstí, že jim to tam ještě nespadlo. Jak jsem Schweinyho chválil tak je hroznej . A Lahm je stejně pořád vepředu, Contento to uhlídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravý Robben to je jedna fantázia a najlepšie súčasné klasické krídlo. Škoda že to tak asi nemôže fungovať že sú dve obrovské hviezdy v jednom tíme a výkon tej druhej upadá (zrejme to bude faktor aj prečo nehrá bohviečo Kaka a Ibra). Inak takíto Bayern by možno bol schopný potrápiť aj ManU

Reagovat
smazaný uživatel

Čéče to nebude faktor proč moc dobře nehrá Ibra a Kaká, protože Ibra a Kaká krajou každej jinde :))

Reagovat
-Kopy-

Si to trošku nepochopil ale nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

No už jsme po včerejším výkonu hladový na Man. Utd.

Reagovat
smazaný uživatel

Frank Ribery musí zůstat tam kde má půl srdce

http://www.youtube.com/watch?v=D_78fmV4Pgc&feature=related

Reagovat
smazaný uživatel

pekne chlapci..tri trofeje stále žijú

Reagovat
Arne

No, asi zasloužený, i když Kev tam minimálně jednoho fíka dát měl a ne že ne... Ale co, přinejmenším si nemusím dělat vrásky nad tím, komu ve finále fandit. Werderaner, je to vaše...

Reagovat
smazaný uživatel

a za prvé 3 slová

Reagovat
smazaný uživatel

FCB!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele