čtvrtfinále
03.03.2009 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mainz zdolal Schalke a slaví historický postup

Překvapením skončilo první ze čtvrtfinálových utkání poháru německého fotbalového svazu. Druholigový Mainz na domácí půdě porazil pózdní brankou Bancého 1:0 Schalke, poprvé v klubové historii slaví postup do semifinále a od berlínského finále ho dělí už jen jediné utkání.

Domácím patřily také úvodní desítky sekund utkání, v 8. minutě se navíc jejich tahoun Feulner dostal přes Bordona do slibné šance, následně vypálil ovšem vedle. Poté se ale taktovky ujali favorizovaní Königsblauen a už se jí nepustili téměř po celou dobu utkání. Jejich problém ale spočíval v zužitkování převahy, téměř pouze standardní situace totiž znamenaly pro Schalke možnost ohrozit domácí branku.

Ve 25. minutě se o nůžky pokusil Kuranyi, z obtížné pozice ovšem branku nevykouzlil. Velmi blízko vedení byli hosté ve 39. minutě, kdy si na Engelaarův roh naskočil Krstajić, hlavou ale trefil jen spojnici tyče a břevna Wacheho svatyně.

Po změně stran pokračovalo utkání ve stejném duchu, hned ve 47. minutě měl Wache co dočinění se střelou aktivního Sancheze, poradil si ovšem dobře. Hosté bombardovali domácí šestnáctku centrovanými míči, ale gól ne a ne přijít, domácí tým pro změnu nedotáhl některé nadějně vyhlížející brejky a dlouho to vypadalo, že se bude prodlužovat.

V závěrečné desetiminutovce se ovšem oba týmy přiblížily k tomu, aby prolomily bezgólový stav. V 83. minutě pálil Sanchez jen do boční sítě, na druhé straně se po souboji s Rafinhou skácel k zemi Baljak, sudí Brych ovšem nechal pokračovat ve hře. V 88. minutě obrana Schalke zcela zapomněla při standardce na Bancého, který si zpracoval centr Hellera a poslal míč pod padajícím Neuerem do sítě.

Na pádnou odpověď se již Schalke nezmohlo a bude se nyní muset v lize hodně snažit, aby se dostalo do pohárové Evropy, přes DFB-Pokal se mu to totiž již nepovede. Naopak Mainz může nadále snít, kromě dobře rozjetého boje o postup do nejvyšší soutěže je falcký celek blízko i pohárovému finále na Olympiastadionu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (13)

Přidat komentář
Arne

To Schalke je fakt marné... Ne že by Mainz byl nějak slabý, to ne, ale zkrátka jsou vpředu šíleně bezzubí.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě přijde, že se jim nedostává dostatečné podpory ze středové řady a oni se tam utápějí. Chtělo by to nějaký implus.

Reagovat
Arne

Jj, taky vidím zálohu jako jejich hlavní potíž, nemají tam jediného hráče, který by měl alespoň trochu režisérských schopností. Rakitić možná, ale ten nehraje a když, tak bídně a ještě k tomu na křídle.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí jim nápad, prostě taková ta jiskra, hráč, který vymyslí přihrávku, kterou nikdo nečeká. Útok bych nezatracoval.

Reagovat
Arne

Jj, útok je dobrý, o obraně a brankářovi ani nemluvě.

Reagovat
smazaný uživatel

+ záloha neumí střílet góly... (pokud v ní nehraje Westermann)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nemanja

Mainz Miro Karhan

Reagovat
smazaný uživatel

ŽÁDNÉ PŘEKVÁPKO - NĚMECKÉ MANČAFTY SE VYROVNÁVAJÍ(DÍKY KRIZI SE NENAKUPUJE) ... TAKOVÝ BAYERN M. TO BUDE MÍT STÁLE SLOŽITĚJŠÍ-ZVLÁŠTĚ POKUD MU ODEJDE RIBÉRY !! MAINZ MŮŽE BÝT PO HOFFEINHAFU DALŠÍ ŠTIKOU BUNDESLIGY !!

Reagovat
Arne

Mainz, pokud postoupí, může skončit nečekaně dobře jako loni Karlsruhe, v klidném středu tabulky. Ale na boj o poháry jako v případě Hoffe to pravděpodobně nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

no oni ani Mainz druhou bundesligu ted netahnou tam vladne Freiburg ktery ted hraje paradne a vyhrava doma i venku

Reagovat
risk je zisk

Jako druhé Hofe to nebude,protožš Hofe má něco co Mainz nemá peníze

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň z Mainzu mám v tomto kole radost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele