31.07.2022 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Lionel Messi slaví úvodní gól finále (© AFP)

Trophée des Champions získalo PSG, v Tel-Avivu rozdrtilo Nantes 4:0

Hvězdami nabité PSG má první trofej letošní sezony. Ve finále francouzského Superpoháru na neutrální půdě v izraelském Tel-Avivu porazilo FC Nantes brankami Messiho, Neymara a Ramose 4:0. Pařížané slaví zaslouženě a dávají jasný signál, že pod novým trenérem Christopherem Galtierem budou útočit na všechny možné trofeje.

PSG ovládlo Trophée des Champions znovu po dvou letech. Před rokem totiž nečekaně nestačili na Lille. Pařížané se museli vypořádat s absencí Kyliana Mbappého, jenž si odpykával jednozápasový trest. Francouzského útočníka nahradil Pablo Sarabia a společně s Messim a Neymarem dotvořil obávaný ofenzivní trojzubec. V základní sestavě se představila i nová akvizice Vitinha a samozřejmě soutěžní premiéru si odbyl trenér Christipher Galtier. Také Nantes představilo novou posilu a střed zálohy vystužil Moussa Sissoko.

PSG ale začalo lépe a od úvodní minuty potvrzovalo roli velkého favorita. Již v 9. minutě zazdil stoprocentní šanci Sarabia, když z první branku přestřelil. O pět minut později zachránilo "Kanárky" břevno a smolařem byl v tomto případě stoper Marquinhos. Až potom zahrozilo i Nantes a pohlednou akci na hranici šestnáctky zakončil Blas, přičemž Donnarumma předvedl skvělý zákrok. Nantes ještě zahrávalo rohový kop, ze kterého však nedokázalo přímo zakončit.

Nerozhodný výsledek vydržel v izraelském Tel-Avivu jen do 22. minuty. Neymar vysunul Messiho, ten se ještě kličkou zbavil Lafonta a do prázdné branky zakončil. Favorit měl hru pod kontrolou a před koncem poločasu po sérii dalších příležitostí navýšil vedení. Ve 40. minutě ještě Neymar zakončoval mimo branku, avšak v nastaveném čase se i on zapsal do střelecké listiny. Messi mu při volném přímém kopu přepustil balón a Brazilcův kop skončil v síti.

O přestávce čekal Nantes přetěžký úkol - stáhnout proti PSG dvoubrankové manko. Pařížané ale byli v herní pohodě a po změně stran přidali další góly. V 58. minutě sice Lafonta vychytal Sarabiu ale proti dorážce Ramose byl bezmocný - 3:0. Utkání bylo rozhodnuto, avšak do konce zbývala ještě půlhodina. Nantes bylo v nezáviděníhodné pozici a do závěrečného hvizdu inkasovalo ještě jednou. Jean-Charles Castelletto chytil z frustrace Neymara v pokutovém území a nejenže následovala červená karta, ale také pokutový kop. Sám Neymar penaltu proměnil a zvýšil na konečných 4:0. PSG smetlo Nantes a ovládlo Superpohár už po jedenácté v historii! V tomto směru je nejúspěšnějším francouzským klubem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, whoscored.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
eder

Co je to na té fotce za šmíráka, proč tam raději nedali Neymara, který vstřelil dva góly?!

Reagovat
Lyricius

sam ses smirak cos v zivote dokazal? Ze tak zasvecene mluvis.....

Reagovat
Mercury

Simon Eder je prece svetove znamy svou rychlopalbou a snecim behem. Zeptej se Rejmana a Romana Dostala. Nebo radsi ne. Ze ja ty blekoty vubec privolavam...

Reagovat
Hakha

Messi dostal cenu hráč zápasu, tak možná i proto

Reagovat
M.Vaza

Toho tam dají až v pruhovaném..

Reagovat
DonAndres

Reagovat
dejvikker

Reagovat
FC Porto FC

Neymar a Messi měli moc pěkný akce

Reagovat
smazaný uživatel

Letos budou silnější než loni, hlavně v té souhře s Messim, od něj čekám dobrou sezonu

Reagovat
Csaplárova past

tak nesympatický seznam střelců jsem dlouho neviděl

Reagovat
madridcan

2.3 kurz na Messiho zadarmo

Reagovat
dextroza_m

Leo bude letos zase ta bestie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele