semifinále
27.01.2016 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 2:0

Pařížská mise - tedy obhájit všechny domácí trofeje a konečně prorazit v Evropě - stále běží. Svěřenci Laurenta Blanka dnes v semifinále Coupe de la Ligue hladce porazili Toulouse 2:0 a v dubnu si to s Lille rozdají o první domácí pohár. Les Violets se bránili déle než hodinu, nakonec je ale položily branky Argentinců Lavezziho (65') a Di Maríi (72')..

Arribagého tým měl od začátku mizivou šanci; s PSG v této sezoně prohrál už třikrát a bylo jasné, kdo je papírovým favoritem. Přesto se však Toulouse nevzdalo a tváří v tvář mnohem silnějšímu soupeři předvedlo úctyhodný, bojovný výkon. Pařížané se proti pětičlenné obraně soupeře hodně zapotili; jejich ofenziva se často omezovala na dlouhé nákopy na Edinsona Cavaniho, který zaujal místo na hrotu místo odpočívajícího Ibrahimovice.

V prvním dějství se oba týmy spíše přetlačovaly; ve skutečnosti bylo opticky lepší Toulouse, které nasadilo vepředu plnou palbu včetně nejlepšího střelce Wissama Ben Yeddera a stále se lepšícího playmakera Adriena Regattina. Pařížané se nikam nehnali, trpělivě vyčkávali, až se soupeř unaví, a jejich experimentální stoperské duo složené z provizorního kapitána Davida Luize a mladého odchovance Presnela Kimpembého pracovalo nenápadně a zodpovědně.

První úder tak přišel až dvacet minut po změně stran: Lavezzi, který nastoupil na svém obvyklém levém křídle, zpracoval krásný pas dalšího mladíka Adriena Rabiota a vypálil. Gólman Mauro Goicoechea sice jeho střelu vyrazil, ale Argentinec se dostal k pohodlné dorážce a otevřel skóre. O chvíli později pak stvrdil očekávanou výhru Di María, který jakoby nic obešel dva obránce a parádní technickou ránou z dvaceti metrů nedal Goicoecheovi žádnou šanci.

Teprve za tohoto stavu se pařížská idyla začala trochu hroutit; Luiz si poranil koleno (naštěstí nejde o nic vážného) a v poslední minutě dokonce Les Violets zahrávali penaltu. Veškeré naděje na zázračný zvrat však zhatil brankář Nicolas Douchez, který si s Braithwaiteho pokusem elegantně poradil a uhájil čisté konto. PSG tak bude 23. dubna na Stade de France útočit na třetí ligový pohár v řadě.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele