čtvrtfinále
09.02.2022 21:15 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Justin Kluivert (© AFP)

Nice ovládlo bitvu o jih Francie, Marseille inkasovala čtyřikrát a z Coupe de France vypadla

Tohle derby mělo jednoznačného vítěze. A možná konečný výsledek vyznívá pro poraženou Marseille příliš krutě, neboť neodvedla až tak špatnou partii, jak by se mohlo zdát při letmém pohledu na resumé v počtu zaznamenaných gólů. Nice vykázalo daleko větší efektivitu během proměňování šancí, a co je asi potřeba zmínit, že po úspěchu jako by přece prahlo o něco více.

Nice má minimálně velmi dobře nakročeno k postupu do finále Coupe de France. Protože po PSG vyřadilo taktéž dalšího francouzského velikána, a to svého lokálního rivala z Marseille, proklouzlo mezi čtyřku nejlepších, přičemž následně bude plnit roli jasného favorita, jelikož mu los přiklepl Versailles, tedy celek, jenž ve Francii působí až na čtvrté výkonnostní úrovni.

Že by se ve finále mohl konat duel se slušnou gólovou nadílkou, prokázaly už úvodní chvíle. Ve 3. minutě se totiž poprvé měnilo skóre, to když se v šestnáctce dostal k balónu Ünder, jenž sice na brankáře Bulku nevyzrál, nicméně ten ho vyrazil pouze před sebe, tam se mu připletl spoluhráč Bard, a právě od něj nakonec míč doputoval za brankovou čáru. Každopádně o pár momentů později bylo srovnáno, Gouiri si po nahrávce Delorta ve vápně poradil s koncovkou.

Následně se snažil Kluivert přenést vedení na stranu OGC, avšak jeho pokus doletěl jen těsně do zámezí. Ve 29. minutě už se ovšem opětovně třepotala branková síť za gólmanem Pauem Lópezem. Gouiri ve středu pole neuspěchal rozehrávku, posunul merunu doprava na Delorta, jenž z první vyslal jemný oblouček na nizozemského forvarda, a ten hlavičkou přesně zacílil.

Do obrátky mohl Marseille zase vrátit zpátky do hry Payet, výtečnou přihrávkou skrz vápno ho našel Ünder, jenže hostující záložník pálil trestuhodně nad bránu. Přece se ve druhé půli dočkalo OM svého zdaru, po pobídce od Payeta se zdařilo Bakambuovi překonat velmi lehce Bulku, nacházel se ale v ofsajdu, a tak rozhodčí Buquet nemohl uznat jeho trefu za regulérní.

Ve 49. minutě naopak bylo sebevědomí Les Phocéens znovu výrazně narušeno, a to zásluhou stále hladového Kluiverta. Ten ačkoli měl na pravé straně proti sobě početnou přesilou, vydal se za pokutové území, odkud nechytatelnou pumelicí překonal Paua Lópeze. Hosté se i nadále nemohli nadechnout k žádné vstřelené brance a definitivně jejich odpor zlomil Delort, který na zadní tyčce využil Kluivertův dlouhý pas zprava jemňoučkým přehozením Paua Lópeze.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (3)

Přidat komentář
El Fáňos

Ten Balerdi je prisernej, hrozná poziční hra, nejistej, v té konkurenci stoperu, které u nás teď máme suverénně nejslabší... Bohužel oba góly dost jeho. Dřív jsem mu ty kiksy omlouval, že je mladý, ale už by je dělat neměl, nebo at nehraje

Reagovat
Israha

Druhý gól jasně Rongierův. Ztráta, pak pomalý návrat a nepokrytí zakončujícího hráče v druhé vlně (protože od toho tam jako poziční náhrada Kamary dnes je). První gól napůl Balerdiho, napůl Saliby (ten ztratil podobným způsobem, jak Rongier při druhém gólu). Balerdi vedle sebe potřebuje dirigenta a vykrývače prostorů. Jenže tam má Salibu, co mlčí a vyváží míče nahoru, a Ćaleta-Car na druhé straně je od něj daleko. To je celé blbě složené Sampaolim, Rongier tu roli DMka neplní a pak je sice krásné mít 4 stopery, ale co z tojho, když před nima díra jak vrata.

Reagovat
Israha

Dobré, no. Nejlepší odpověď na to, dostat ve třetí minutě vlastňáka jak z FIFY - mrdnout tam 4 góly jak z FIFY sami . Chudák Pau, neudělal nic blbě a stejně dostal čtverku jak nějaký dorostenec, a v podstatě si nezachytal. Pak si ovšem kladu otázku, když dokáže průměrný zakončovatel Kluivert napálit vinkl z kroku přes obránce a technicky zaostávající Delort tam jebnout po centru halfvolej z úhlu á la Messi, proč Payet s Ünderem překopnou z jasnějších pozicí branku a Bakambu v samostatném náběhu trefí gólmana, i když jsou papírově lepší zakončovatelé. No, snad to Galtier vyhraje celé, přeju mu to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele