semifinále
12.05.2021 21:00 CET
2 : 2
5:6 pen.
(1:1, bez prodloužení)

Reportáž

Kylian Mbappé (© AFP)

Napínavé semifinále Coupe de France mezi MHSC a PSG musely rozhodnout až penalty

Šťastnější byl nakonec tým z hlavního města, protože všichni jeho hráči proměnili. Nutno podotknout, že během řádné hrací doby měli dostatek příležitostí na to, aby tohle utkání rozhodli ve svůj prospěch. V aktuální sezoně zkrátka nejsou tak suverénní, jako ve většině předchozích. Pro La Paillade se tímto definitivně zavřela možnost zahrát si Evropskou ligu. Odstupující kouč Der Zakarian by si zřejmě alespoň finále za svoje působení na jihu Francie býval zasloužil.

Ale na nějaká "kdyby" se nehraje. Ani v životě, ani ve fotbale. Tím spíše, že se hosté ujali vedení už v 10. minutě. Idrissa Gueye vymyslel šikovnou českou uličku pro nabíhajícího Mbappého a ten zacílil z hranice malého vápna levačkou přesně pod břevno - 0:1. Svěřenci Mauricia Pochettina nadále drželi soupeře na vlastní polovině.

Aktivní byl zejména Kylian Mbappé, jenž nebezpečně pálil i v 16. minutě. Po konci úvodní dvacetiminutovky se do zakončení dostal Pablo Sarabia a nutno dodat, že Bertaudovu svatyni minul jen o malinkatý kousek. Po nemastné neslané hlavičce Daniela Congrého přišla znovu řada na PSG, kteří přispěchali s rychlým protiútokem, jehož finále nezvládnul Mauro Icardi zcela podle svých představ.

V závěru úvodního poločasu nejprve střílel nepřesně Gueye, a poté se domácí dočkali vyrovnání. Po přihrávce Jordana Ferriho se Gaëtan Laborde ocitnul na levé straně pokutového území. Poměrně brzy se mu podařilo vystřelit přes stínujícího Florenziho a jeho rána zapadla přesně do pravé šibenice Navasovy brány - 1:1.

Dobré tempo si aktéři přinesli i do druhé pětačtyřicetiminutovky. Krátce po jejím startu šel opět do vedení poslední vítěz této trofeje. Mbappé doběhnul do vápna, kde snadno prošel mezi Hiltonem a Ferrim, načež zblízka podruhé v tomto duelu prostřelil Dimitryho Bertauda - 1:2. V 59. minutě přenechal Icardi balon Sarabiovi, jenž našel akorát dobře připraveného muže v rukavicích.

Následně Delortova nepřesná technická střela nezapadla mezi tři tyče. Na opačném pólu se znovu připomněl Mbappé, leč brankář si tuhle situaci pohlídal. Územní převaha PSG platila až do závěrečné desetiminutovky. V ní nejprve Mihailo Ristić svou pumelicí pořádně prověřil Navase, a poté se Montpellier dočkal vyrovnání.

Laborde dostal výborný míč do šestnáctky, který z voleje poslal po zemi na zadní tyč, kde už měl před sebou Andy Delort vcelku jednoduchou úlohu - 2:2. V nastaveném čase už to vypadalo, že Icardi rozhodne, jenže najednou se objevil třiačtyřicetiletý Hilton a kulatý předmět uklidil na rohový kop. Po jeho rozehrávce se do zakončení dostal střídající Danilo, avšak Bertaud stál znovu přesně tam, kde měl.

Ani kvalitní výkon náhradníka za jinak tradiční jedničku Jonase Omlina nakonec na postup nestačil. Na straně Pařížanů totiž v rozstřelu skórovali Ángel Di María, Julian Draxler, Leandro Paredes, Marqinhos i Neymar. Na druhé straně se prosadili Savanier, Delort, Mavididi, Ristić a Laborde. Až v šesté sérii přestřelil Junior Sambia, přičemž tohoto zaváhání využil Moise Kean, který přišel na hrací plochu až v závěru za Mbappého a který tedy zařídil pro PSG sedmé finále Coupe de France v posledních sedmi letech!

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele