semifinále
04.03.2020 21:10 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

PSG hladce postoupilo do finále Coupe de France, Lyon rozdrtilo pěti góly

Až nečekaně hladký průběh mělo semifinálové klání dvou účastníků Ligy mistrů Lyonu a Paris Saint-Germain. Hosté svému soupeři nasázeli pět gólů a bez problémů postoupili do finále, kde se utkají s lepším z dvojice Saint-Étienne - Stade Rennes. Hrdinou večera byl Kylian Mbappé, autor hattricku.

Lyonský Parc Olympique se přeci jen těšil na vyrovnanější průběh utkání, ale Les Gones udrželi krok jen hodinu, tedy do vyloučení Marcala, které vývoj utkání zásadně ovlivnilo.

Oba celky vstoupily do utkání hodně aktivně a počáteční minuty nabídly šance na obou stranách. Nejprve levačkou těsně minul branku domácí Dubois a vzápětí na druhé straně z voleje přestřelil Neymar. V 11. minutě už se poprvé měnilo skóre a to ve prospěch Lyonu. Karl Toko Ekambi zatáhl balón po pravé straně až k brankové čáře, odkud zpětnou přihrávkou našel Martina Terriera a ten překonal Keylora Navase. Lyon se radoval z vedoucí branky jen chvíli, o tři minuty později si naskočil na rohový kop Kylian Mbappé a bylo vyrovnáno. Vyrovnávací brankou zároveň tempo opadlo a vrátit vedení na stranu domácích mohl po pěkné souhře opět Terrier, který však trefil Navase do nohy. Před koncem prvního poločasu zase orazítkoval tyčku Edinson Cavani.

Lyon hrál s PSG naprosto vyrovnanou partii, ale jen do doby, než přišel o vyloučeného Marcala. Ten po hodině hry zahrál ve vlastním vápně dost nešťastně rukou a sudí nejenže odpískal penaltu, ale ještě ho po druhé žluté kartě vyloučil. Tzv. trojí trest pak završil proměněnou penaltou Neymar a zápas se od té doby ubíral jediným směrem.

V 70. minutě předvedl nádhernou individuální akci Kylian Mbappé a zvýšil na 3:1. Osm minut před koncem zápasu pak po rohovém kopu dotlačil balón za Lopesova záda Pablo Sarabia a ani to ještě nebyl konec. Poslední slovo měl Kylian Mbappé, který po přihrávce Neymara střelou do prázdné branky zkompletoval hattrick. PSG zdemolovalo Lyon na jeho hřišti 5:1 a ve finále Coupe de France opět nebude chybět.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele