čtvrtfinále
12.02.2020 18:30 CET
1 : 6
(1:2)

Reportáž

Hladký postup mezi čtyřku nejlepších Francouzského poháru, PSG skolilo venku Dijon

PSG, stále ještě bez zdravotně indisponovaného Neymara, ale například již s navrátivším se kapitánem Thiagem Silvou, zvládlo souboj o semifinále Coupe de France na půdě Dijonu, a to díky své drtivé ofenzívě. Pro jeho soupeře byl konečný rezultát možná až příliš krutý, protože především v první pětačtyřicetiminutovce nepředvedl vážně nikterak špatný výkon.

Pařížané vstoupili do utkání náramně. Uběhlo sotva jen pár desítek vteřin, co sudí Bastien poprvé zapískal do píšťalky, a už se třepotala síť za domácím brankářem Rúnarssonem. Bakker původně zamýšlel přihrávat svým spoluhráčům do šestnáctky, nicméně finální práci nakonec za všechny udělal vracející se Lautoa, jenž si balón srazil do vlastní sítě.

Dijon každopádně ve 13. minutě záhy srovnal stav. Chouiar perfektně zužitkoval mizerné rozehrávky Andera Herrery, sebral míč a pelášil sám na gólmana Navase, a toho nakonec střelou kolem bránícího Thiaga Silvy překonal. V 16. minutě se Thiago Silva snažil navrátit vedení na stranu PSG, po rohovém kopu Draxlera ale hlavičkoval do Rúnarssona.

Ve 41. minutě se burgundský klub mohl v klidu radovat ze vstřelené branky. Tentokráte udělal velkou hrubici v defenzívě Thiago Silva, jehož obral o merunu Cádiz, směřoval na hostující bránu, jenže tu pak trestuhodně netrefil. O tři minuty později naopak udeřil gólově Mbappé, jenž po odvážném průniku Draxlera zamířil přesně ke vzdálenější tyčce.

Krátce po obrátce hosté přidali další přesný zásah. Pablo Sarabia vyslal centr z rohového čtvrtkruhu do vápna, odkud Thiago Silva, trochu nevědomky, zacílil hlavou. V 55. minutě se na střeleckou listinu zapsal sám Pablo Sarabia, to když Rúnarsson vyrazil Mbappého pokus jen ke Španělovi, jenž pohotově dorážel, přičemž míč ještě poté lehce tečoval Lautoa.

Od té doby si Les Parisiens pohodlný náskok bez větších problémů hlídali. V závěru navíc ještě svůj brankový účet navýšili. V 86. minutě si nejprve původní pas Mbappého protečoval za bezmocně hledícího Rúnarssona nešťastně Coulibaly, který tak zaznamenal vlastence, a v nastavení zužitkoval přihrávku Mbappého na zadní tyči sbíhající si Pablo Sarabia.

Svou jubilejní 200. trefu v dresu PSG si chtěl horlivě připsat na své konto historicky nejlepší střelec klubu Cavani, nepřálo mu ovšem štěstí v koncovce. V první půli nejprve nevyzrál na Rúnarssona nůžkami, ve 21. minutě mu nebyl gól uznaný kvůli předchozí ruce zakladatele celé akce Meuniera. A ve 49. minutě vychytal jeho slibnou střelu pozorný Rúnarsson.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele