semifinále
05.04.2023 18:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta si zahraje podruhé v řadě finále MOL Cupu, po dominantním výkonu postoupila přes Budějovice

Sparta si bez větších problémů poradila v semifinále MOL Cupu s Českými Budějovicemi a po výhře 2:0 zaslouženě postoupila do finále.

Úvodní výkop utkání byl o symbolické čtyři minuty opožděn, neboť FAČR a MOL Cup se připojily k Národnímu dni bez spěchu. Na první gólovku však domácí příznivci dlouho čekat nemuseli, už ve čtvrté minutě si na roh Kaana Kairinena naběhl Martin Vitík, každopádně jeho hlavička postrádala potřebnou přesnost a razanci.

Hosté si přispali první střelecký pokus ve 13. minutě, kdy se dostal do zakončení Martin Sladký, jeho přízemní pomalá střela však skončila v rukavicích jistého brankáře Kováře.

O deset minut později se musel mladý sparťanský brankář předvést o něco více. Po rychlém brejku se totiž do samostatného úniku dostal Potočný, ten však zakončením na zadní tyč Kováře nepřekvapil.

Po půlhodině hry se z kraje šestnáctky pokusil o technický pokus Lukáš Haraslín. Slovenský křídelník nicméně zamířil pouze do tyče, a tak byl stav zápasu stále nerozhodný. Tlak domácích nabíral na obrátkách a ve 37. minutě se již přece dostali do vedení. Po kombinaci Kuchty se Sadílkem se propracoval do zakončení bulharský útočník Minčev, který se z malého vápna nemýlil - 1:0.

O dvě minuty později to mohlo být o dvě branky, to by ale Lukáš Sadílek ve stoprocentní gólové příležitosti nesměl vysoko přestřelit Janáčkovu branku.

Aktivita Sparty nepolevila ani na začátku druhé půle, Vitík se totiž dostal k hlavičce po rohovém kopu Kairinena, mířil však pouze doprostřed branky. O pár minut později zahrával přímý kop z nebezpečné pozice Lukáš Haraslín, jeho krásný kroucený pokus se ovšem od břevna Janáčkovy svatyně odrazil pouze na brankovou čáru. Odražený míč se posléze odrazil k Vitíkovi, ale ani ten nedokázal rozvlnit síť soupeře. Štěstí tedy protentokrát přálo hostům. Slovenský křídelník Haraslín měl o pár minut později další šance, jenže ani během nich se prosadit nedokázal.

V 76. minutě se pak Sparta dočkala navýšení vedení. Haraslín poslal do vápna milimetrový centr na Lukáše Sadílek, který hlavou prodloužil míč za záda brankáře Janáčka - 2:0. Ten se mimochodem zaskvěl o pár chvil později, to když reflexivním zákrokem vyrazil střelu Jana Kuchty z bezprostřední blízkosti na rohový kop. V závěru byl navíc vyloučen hostující kapitán Králik.

Brankou neskončila ani následná prudká rána Mabila, a tak zápas skončil výhrou Sparty o dva góly. Ta tak ve finále MOL Cupu vyzve vítěze vršovického derby mezi Bohemians 1905 a pražskou Slavií.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele