čtvrtfinále
04.03.2020 18:00 CET
5 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta rozdrtila Baník

Pražská Sparta si po nepovedeném vstupu do jarní části Fortuna ligy spravila chuť a v rámci čtvrtfinále Mol cupu porazila Baník Ostrava vysoko 5:0. Góly nasázeli Hancko, Tetteh, Karlsson z penalty, Frýdek a Hložek. Sparťané se tak dobře naladili před nedělním derby se Slavií.

Sparta byla lepším celkem od začátku zápasu a své úsilí poprvé korunovala brankou ve 20. minutě. Míče se u levé postranní čáry zmocnil Martin Frýdek, na jehož vysoký centr si naskočil Dávid Hancko a slovenský reprezentant přesnou hlavičkou poprvé rozjásal Letnou.

Po zbytek prvního poločasu diváci viděli jen dvě žluté karty pro Hložka a Šašinku, přesto mohli být domácí příznivci spokojení.

Do druhého poločasu však domácí vstoupili skvěle a v 53. minutě navýšili vedení. Sparta rozehrála na krátko roh, míč se po delší souhře vrátil ke Karlssonovi, jehož centr propadl před brankou k Benjaminu Tettehovi, jenž zblízka nasměroval míč do sítě. Ghanskému útočníkovi pomohl i velmi nepovedený zákrok Stronatiho, jenž se v pádu pokusil míč odhlavičkovat na roh, ovšem vůbec jej netrefil.

V šedesáté minutě pro Baník asi definitivně vyhasla šance na postup. Po standardní situaci Sparty Ondřej Šašinka povalil k zemi Dávida Hancka, rozhodčí Berka mu ukázal druhou žlutou a posléze červenou kartu. Míč si na penaltový puntík postavil David Moberg Karlsson a přesvědčivě jej poslal po zemi do protipohybu brankáře Laštůvky.

Poté už byla na místě jen jediná otázka. Kolik dalších gólů ještě celek z Letné přidá? V 74. minutě sparťané výbornou kombinací v pokutovém území rozebrali obranu Baníku, na finální přihrávku Adama Hložka si naběhl Bořek Dočkal, domácí kapitán ale z osmi metrů přízemní střelou nedokázal trefit branku.

O dvě minuty později už ale bylo v Generali Česká pojišťovna areně veseleji. Sparťané zcela opanovali pažit, po další velmi pohledné souhře se míče u rohu pokutového území ujal Martin Frýdek, navedl si jej směrem ke středu hřiště a povedenou ránou pravačkou jej nasměroval ke vzdálenější tyči! Brankář Laštůvka jeho pokus jen smutně sledoval.

V 78. minutě se ve velké šanci po Tettehově centru zblízka nedokázali prosadit Hložek ani dorážející Dočkal.

Pověstného "bůra" však domácí přeci jen dali. Na přesný centr Bořka Dočkala si naběhl Adam Hložek a hlavou zblízka překonal brankáře Laštůvku. Při Dočkalově centru rozhodčí pustili sporné postavení Libora Kozáka, jenž se do hry mohl zapojit pokusem o hlavičku, na kterou nedosáhl.

V závěru zápasu Hanckova kolmice na Hložka u asistenta rozhodčího prošla a Adam Hložek mířil osamocen na Laštůvku, toho ale prostřelit nedokázal.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

víte, jaký je rozdíl mezi spartou a koronavirem?Sparta se do evropy nedostane.

Proto musí vyhrát baník

Reagovat
Elmas

Reagovat
podnebný

Nepotvrdí. Na rozdíl od médií a příznivců Baníku (i některých "fanoušků" Sparty) předpokládám zlepšený výkon Letenských, neboť jeho nepatrného posunu vpřed jsem si všiml už v utkání se Zlínem. Baník si dá oddechový čas, ale i tak to bude napínavé. Domácí vyhrajou 4:3 a pomstí se tak za vyřazení před dvěma lety. U pravděpodobné sestavy máte minimálně dvě chyby: nemůže nastoupit Mandjeck a nebudou hrát dva "levonozí" stopeři. Ale vzhledem k důležitosti postupu by Sparta měla nastoupit v nejsilnější možné sestavě a nikoliv v té "pohárové".

Reagovat
Ross Geller

Heča - Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek - Karlsson, Sáček, Dočkal, Krejčí, Hložek - Tetteh.

Reagovat
smazaný uživatel

Před derby celkem zajímavý výsledek. Viděl jsem jen první poločas, kde Sparta vypadala celkem solidně a když vyhrála druhý poločas 4:0, asi to solidně pokračovalo i dál...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele