čtvrtfinále - 1. zápasy
09.04.2009 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
AXA Arena, Praha

Reportáž

Duel Sparty s Plzní vítěze nenašel

Sparta se opět moc nepředvedla, v domácím utkání s Plzní se protrápila pouze k bezbrankovému nerozhodnému výsledku. Před odvetou je tak vše stále otevřené.

Plzeň sice v tomto duelu nebyla favoritem, v prvním poločase jí však častokrát ke vstřelení branky příliš mnoho nechybělo. Byla to však Sparta, která ve dvanácté minutě potěšila diváky zajímavou gólovou příležitostí. Po Bergerově přímém kopu hlavičkoval Holenda, jeho pokus Daněk s vypětím všech sil vyrazil. Po následném závaru ve vápně Plzně střílel Huber a jeden z plzeňských obránců odkopl míč těsně před brankou.

V 17. minutě už ale začali úřadovat hosté. Po rohovém kopu se snažili zakončovat Ševinský a Hájovský, ani jeden se však k míči nedostal. Viktorka nebezpečně zahrozila také v 28. minutě. Na Blažka se řítil z levé strany Krbeček, sparťanský gólman ale míč dokázal vyrazit na roh. Letenští měli také hodně štěstí v momentě, kdy celým pokutovým území proletěl míč až na zadní tyči, kde se jej jen marně snažil dohnat obránce Ševinský. Před přestávkou protáhnul Daňka ještě Berger, míč do sítě ale propasírovat nedokázal.

Trenér Chovanec zřejmě nebyl spokojený s práci svých ofenzivních hráčů, a tak záložníka Patrika Bergera pro druhý poločas nahradil útočníkem Bonym Wilfriedem. Oba celky se bohužel prezentovaly řadou nepřesností a neschopností kombinovat, což se projevilo na malém počtu tutovek. Tu největší po změně stran nedokázal proměnit v 65. minutě František Ševinský, jenž hlavou trefil pouze tyč sparťanské brány.

V dalším hlavičkovém pokusu mířil mimo hostující Petr Jiráček. Přesnost dnes scházela Sparťanům vůbec nejvíce, o čemž se v 77. minutě přesvědčil také Ondřej Kušnír se svým dalekonosným pokusem. Mnohem blíže gólu byl zanedlouho Bony Wilfried. Po Holendově přihrávce mladý útočník trefil pouze jednoho z plzeňských obránců. Své štěstí zkoušel také Pamič, ale vedl si obdobně jako Kušnír.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele