Baráž o 1. ligu Česko - Baráž o 1. ligu

odvety
04.06.2023 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Radoslav Kováč (© twitter.com/FK_Pardubice)

Pardubice zahazovaly šance, přesto na úkor Příbrami zůstávají prvoligové

Pardubice sice proti Příbrami na domácí půdě zahodily hned několik tutovek, to je ale nakonec nemuselo příliš mrzet. Impotentní byla také Příbram, která tak za 180 minut nevstřelila jedinou branku a dál tedy zůstává ve druhé lize. To Východočeši jsou díky dvěma gólům z prvního vzájemného střetnutí pořád prvoligoví.

Neproměňovat šance se Pardubickým "dařilo" zejména v prvním poločase. Už ve 12. minutě zneškodnil obrovskou příležitost Hlavatého gólman Středočechů Melichar. Domácí se poté ještě dožadovali penalty, tu však sudí Zelinka po pádu Sychry neodpískal. Za dalších šest minut pálil těsně vedle příbramské svatyně Chlumecký. Mezi tři tyče se nevměstnalo ani zakončení Černého, jenž chytře tečoval pas od Janoška.

Blízko gólu byl ve 36. minutě Janošek, jenž po pobídce od Pikula stanul před Melicharem. Brankář hostů ale důležitým zákrokem opět zachránil svůj celek. Po vlažnějším úvodu druhé půle se Pardubice opět rozjely s blížícím se koncem základní hrací doby. Helešic ovšem v 73. minutě střílel nepřesně a neradoval se ani Janošek, jehož pokus z 82. minuty přeletěl břevno.

V závěru ještě Melichar zneškodnil projektil Šimka, jehož oslovil Helešic. I tak lze říct, že se Východočeši zaslouženě udrželi v první lize. Příbram totiž především v odvetě nepředvedla směrem do útoku v podstatě nic, z čehož byl ostatně útočník Středočechů Tomáš Wágner v pozápasovém rozhovoru viditelně znechucen.

Autor: Ondřej Vaculík / cts

Komentáře (33)

Přidat komentář
Kaspar

Jak to budou mit Pardubice pristi sezone s brankarem a o branou? Vse je to na hostovacky, Nita je drahy a asi by nedelo dobrotu v tymu kdyby tam financne takhle jeden hrac vycnival, do toho ma Markovic ma odejit + odejde obrana z hostovacek.

Reagovat
Kily

obranu z poloviny vyřešíme a posílíme odchodem Chlumeckého a tím, že na pravý okraj dáme pravého obránce místo defenzivního záložníka. Kdybych si měl vybírat, tak ze stoperů rozhodně vyvinu maximální snahu kvůli setrvání Vlčka. Nita je prý ochoten jít s platem na polovinu (400 tisíc měsíčně) a dokonce se údajně našel sponzor, který by byl ochoten to hradit. Otázkou je, jak je na tom jeho rameno

Reagovat
Kaspar

Dost me u vas prekvapil Pikul, vypadalo to na hrace typu aspon nekdo k nam chce prijit, ale vypada dost zajimave.

Reagovat
Kily

tak on několik měsíců představoval zklamání, nevracel se a zaslouženě seděl na lavičce. Zabral až v květnu, od té doby patřil několikrát mezi nejlepší na hřišti

Reagovat
Salfovic

To pak jako budou na stadiony plakáty s Nitou, logem sponzora a nápisem: Toho platíme my ?

Reagovat
Trand

Jestli to znamená že Nita bude pokračovat v Pardubicích, tak proč ne.

Reagovat
DidusIneptus

Ano, Pardubice s největší pravděpodobností postoupí z baráže do ligy. V prvním zápase v Příbrami ukázaly herní kvalitu. Individuálně jsou na tom hráči Pardubic lépe než Příbram. Technika ska vidět, jen týmově to kapku haprovalo - kombinace nic moc, na tom musí zapracovat. Pardubice ukazují v tomhle dvojzápase kdo je tu mazák.

Reagovat
Kily

celkově bylo v Příbrami mizerné hřiště, suché se spoustou drnů. Dneska bude mnohem lepší, o 180% otočené ohledně pokropení, na kterém se u nás vůbec nešetří, což by mělo být další plus pro nás

Reagovat
Remt

Snad Pribram zustane tam kde je. Osobne mi nechybi vubec v lize

Reagovat
Salfovic

Mně jo. Nejlepší bylo, když byla liga ještě Gabrinus ligou. A když vycházeli hráči z toho paneláčku dveřmi, nad kterými byla tabule Gambrinus, tak to vypadalo, že vychází z hospody, nad nimi ten balkón s českou galérkou, úžasný, to jsem úplně miloval, guilty pleasure jak sviň.

Reagovat
Kang & Kodos

Jako jo, místo Zlína bych je možná i bral. Ale místo Pardubic, který jsou pod Kováčem hodně sympatický a bude zajímavý je pozorovat příští rok, ani náhodou. Navíc tam už stejně nejsou prachy, tak bůhví co s nima bude. Ale balkónovka s Rittigem a Karlosem mě zahřála u srdíčka, o tom žádná

Reagovat
monty25

Příbrami jsem přál 1. ligu snad jenom tehdy, když jsi tenkrát slíbil, že v případě jejich záchrany začneš chodit na ženský fotbal.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
dantetomas

Som myslel, ze je na fotke Jamie Tartt

Reagovat
QooBo

Reagovat
Neutron

Ten na fotke je trochu ako Grealish z wishu

Reagovat
smazaný uživatel

to je Bartosz PIKUL vole, jeden z nejlepších hráčů baráže, neznáš mapu

Reagovat
Neutron

Reagovat
Zark

ještě to bylo na hl. stránce nad článkem o Grealishovi .. náhoda?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je Starka pořád frajer, jako býval, tak zajde za vedením Pardubic a řekne jim, že má pořešené rozhodčí, a jestli mu nezaplatí 10 mega, tak zápas skončí 0:3.

Reagovat
Stannis Baratheon

Branka visí ve vzduchu

Reagovat
Remt

Kde se to dá sledovat?

Reagovat
Stannis Baratheon

Na Tipsportu. Asi pozdě, co?

Reagovat
inferno08

On myslel tu levitující branku.

Reagovat
Rothbard

Český Grealish na fotce

Reagovat
Mass

*polský

Reagovat
Pablos

Rozhodně Pardubice pro mě, Příbram ať si hraje druhou ligu

Reagovat
Kily

asi ideální ukázkou toho, že na to Příbram neměla, je fakt, že jsme posledních skoro třicet minut odehráli s Kamilem Vackem na pravém křídle

Reagovat
didosh

Pardubky Jinak Starkovci celkem mladý kádr...

Reagovat
inferno08

Tak oni teď zaplatí jen brigádníky co to dělají při škole.

Reagovat
LFC182

Reagovat
adalbertus

dobre Pce

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé. Za normálního stavu bez nadstavby a bez baráže by byla příští liga o 2 týmy jiná. Pardubice a Zlín dolů a Brno a Vyškov v lize. Vyškov má ale jen jeden styl hry a nic víc a v Brně ligu nechtěl majitel. Neplacením hráčům a výměnou trenéra udělal pro sestup první a poslední. Ani nedokázal zařídit výhru v Teplicích, kterým o nic nešlo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele