čtvrtfinále
19.03.2023 13:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Oliver McBurnie (© AFP)

Mladík Doyle poslal Sheffiled United gólem z nastavení do Wembley

V souboji dvou druholigových celků ve čtvrtfinále FA Cupu byl úspěšnější Sheffield United, a po výhře nad Blackburnem si zahraje ve Wembley.

První brankovou příležitost měl v osmé minutě McAtee, pokusem o technickou střelu však brankáře Pearse nepřechytračil, ten se totiž vyznamenal prvním vážným zákrokem. Na začátku dvacáté minuty poprvé zahrozili i hosté, ke střele se dostal Gallagher. Jeho pokus však rukou ztečoval Jack Robinson, a tak sudí Tim Robinson nařídil pokutový kop. K němu se postavil Ben Brereton Díaz a i díky pořádné dávce štěstí prostřelil brankáře Foderinghama.

Vedení Blackburnu však vydrželo jen necelých pět minut, pak se totiž dostal k odraženému míči po rohu Max Lowe a prudce vystřelil. Míč sice letěl mimo tři tyče, nešťastně jej však tečoval Sam Gallagher a srazil jej za záda vlastního gólmana. Po první půli byl tak stav vyrovnaný.

Přesně po hodině hry se dostal do samostatného úniku ofensivní záložník Sammie Szmodics a střelou na zadní tyč vrátil Blackburnu zasloužené vedení.

Ve zbytku utkání bylo k vidění už jen snažení Sheffiledu o srovnávací branku. Po mnoha nepřesných zakončeních se domácí přeci jen deset minut před koncem utkání srovnání dočkali. Oliver McBurnie protancoval mezi několika soupeřícími obránci v pokutovém území a z krkolomné pozice vystřelil. I přestože střela neměla příliš velkou razanci, tak byla velmi přesná a doskákala přesně k tyči - 2:2.

V nastaveném čase dokonal Sheffield úžasný obrat a o vítěznou branku se postaral odchovanec Manchesteru City Tommy Doyle. Mladičký záložník vystřelil ze vzdálenosti asi 30 metrů, zamířil však přesně do pravého horního rohu branky, a zajistil tak Sheffiledu United historický postup do semifinále FA Cupu.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

v semifinale už sheffield byl,a bylo to v roce 2014 a jako třetiligový tým prohral s hull city 3:5!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele