čtvrtfinále
21.03.2021 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea přehrála Sheffield United a o finále FA Cupu si to rozdá s Manchesterem City

Chelsea těsně před reprezentační přestávkou splnila úlohu favorita proti poslednímu týmu Premier League a nakonec ho udolala v poměru 2:0, i když s výkonem úplně spokojena být nemůže. Do vedení se dostala v polovině úvodního dějství po vlastním gólu Olivera Norwooda, ovšem hosté si poté vytvořili několik slibných možností a k vyrovnání neměli daleko. Londýnský celek však přežil nápor soupeře a v samém závěru přidal druhou branku.

Domácí se tak v Fa Cupu podruhé za sebou probojovali mezi čtyřku nejlepších a v ní je čeká současný lídr anglické ligy Manchester City. V tomto nedělním utkání se hosté prezentovali v dobrém světle a poprvé zahrozili v 11. minutě, nicméně po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval Jagielka jen do rukavic připraveného brankáře Kepy. "The Blues" se z ničeho nic dostali do vedení ve 24. minutě.

Rohový kop z pravé strany zahrával Mount, balón se následně dostal na kopačku Chilwella a jeho střílenou přihrávku z osmnácti metrů si nešťastně srazil do vlastní sítě bránící Norwood. Necelých pět minut před přestávkou vyrobili hosté velkou hrubku v defenzívě a v samostatném úniku se zjevil Pulisic, avšak tváří v tvář proti brankáři Ramsdaleovi neuspěl. Stejný hráč si vypracoval další výraznější možnosti tři minuty po změně stran.

Tentokráte předvedl vynikající sólo na pravém křídle a opět stanul před strážcem Sheffieldu, ale napoprvé ho nepropálil a při dorážce mířil příliš vysoko. Jasný outsider přidal ve druhé polovině závěrečného dějství a vytvářel si jednu šanci za druhou. Nejprve selhal ve stoprocentní pozici McGoldrick, jelikož po parádním centru z pravé strany od Lundstrama trestuhodně hlavičkoval o kousek vedle vzdálenější konstrukce.

Ihned na to napřáhl z hranice šestnáctky McBurnie a jeho tvrdý projektil vyrazil připravený Kepa do strany. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem odvedl skvělý kus práce podél brankové čáry McGoldrick a poté se snažil najít někoho ze svých spoluhráčů, jenže míč do bezpečí nakonec odkopl Chilwell.

V první nastavené minutě chtěl srovnat také Brewster, když jeho tečovaná dělovka ze čtrnácti metrů prolétla těsně vedle bližší konstrukce. Chelsea se přeci jen mohla uklidnit při následné akci, neboť střídající Hakim Ziyech po nahrávce Chilwella usměrnil balón z hranice brankového území přímo do vzdálenějšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele