čtvrtfinále
09.03.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Middlesbrough nestačilo na Cardiff

Také třetí čtvrtfinále FA Cupu má překvapivého vítěze. Prvoligové Middlesbrough nestačilo na domácím hřišti na Cardiff City a už nyní je jisté, že ve finále uvidíme minimálně jeden tým z League Championship.

Hosté vletěli do zápasu jako uragán. Už devátá minuta utkání znamenala úvodní gól v síti Boro. Na svědomí jej měl záložník Peter Whittigan, jenž přesnou střelou bez větších potíží propálil brankáře Schwarzera. Pár okamžiků na to měl Cardiff další šanci. K hlavičce se dostal bývalý skvělý kanonýr Hasselbaink, jenže nedokázal zamířit přesně.

V 22. minutě se prosadil stoper Johnson, jenž využil přesného centru Whittgana a hlavou doklepl míč do brány. Opařené domácí fanoušky ale mohl už po pár minutách alespoň trochu potěšit kanonýr Alves, který se prozatím v Anglii střelecký trápí, jenže jeho pokus vychytal brankář Enckelman. Johnson byl blízko rozšíření svého střeleckého konta těsně před přestávkou, ale jeho hlavička, opět po přímém kopu Whitigana, postrádala razanci.

Trenér Southgate na nepříznivým stav o přestávce reagoval střídáním. Ze hřiště stáhl nevýrazného Alvese a na jeho místo poslal egyptského reprezentanta Mida. Ale ani on nevýraznému Middlesbrough nepomohl. Cardiff si i nadále vypracovával nadějnější příležitosti. Závěr utkání se už dohrával především ve středu hřiště. Oba týmy smířeny s výsledkem se do útočení nijak bezhlavě nehnaly. Většina domácích fanoušků se navíc na trápení vlastního týmu dívat až do konce nevydržela a ještě před závěrečným hvizdem začala hromadně odcházet.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Boro jsou mírným favoritem, Bluebirds mají ale v mužstvu pár zkušených mazáků, kteří by mohli na Boro platit. Přeji to Cardiff City, tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Cardiff City !!! Boro můžou zpytovat svědomí, dkonce je přišlo podpořit na tento zápas FA Cupu více fandů, než na ně chodí v Premier League !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele