semifinále
06.04.2008 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Vyzyvatelem Portsmouthu bude ve finále FA Cupu Cardiff City

Velmi atraktivní podívanou přinesl druhý semifinálový souboj FA Cupu. Jeho aktéry přitom byli hráči druholigových celků Cardiffu a Barnsley. O postupu hostujícího celku z hlavního města Walesu rozhodla trefa Ledleyho z 9. minuty. Cardiff však bude jakožto neanglický tým bojovat ve finále jen o potencionální finanční odměnu, nikoliv o účast v Poháru UEFA.

Hned z první šance vytěžili hosté maximum, když se po dlouhém autu Capaldiho a následného přizvednutí od Hasselbainka pohotově z voleje ze značky pokutového kopu prosadil Ledley. Ve 13. minutě měl na hlavě vyrovnání stoper Souza, ale v jasné pozici poslal míč mimo. Za dalších šest minut se po pravé straně protáhl Devaney a našel krásně Odejayie, jehož pohotový pokus bez problémů zneškodnil Enckelman.

Ale snažil se i Cardiff, například ve 22. minutě Rae nabyl Hasselbainkovi, jenž pálil přímo do Steela, ten však míč jen vyrazil před sebe, Sinclairovi ovšem hbitým odkopem dorážku nepovolil. Z protiútoku vytěžili domácí pouze nepřesnou hlavičku Ferencziho. Domácí pokračovali i nadále v tlaku po chvilce odpočinku. Ve 36. minutě se dostal míč přes Souzu, Kozluka a Ferencziho k Odejayiovi, jehož střelu ještě stihl soupeř zablokovat, ale Barnsley zůstalo u míče a byl z toho překrásný centr Devaneyho na Ferencziho, jenž ovšem hlavičkoval nepřesně. Poločas dokončilo Barnsley neutuchající snahou o vyrovnání, stále však bušilo do soupeřovy obrany marně.

Ve druhém dějství přišli s první šancí nejprve hosté, když po brejku zahrozil nehlídaný Rae, hlavičkující přímo do Steela. Po hodině hry udělal po rohu Barnsley Enckelman při snaze vyboxovat míč do bezpečí velkou chybu, kterou ovšem Hassell v gól nevyužil, když napálil míč jen do rukou Enckelmana. Největší šance domácích přišla v 66. minutě a hororově ji spálil Odejayi. U zrodu celého jeho úniku stála geniální přihrávka Howarda, která ho uvolnila do samostatného úniku, ten však Odejayi ostudně zakončil střelou vedle branky. A hráči Barnsley pak začali s blížícím se koncem a stupňující se nervozitou kupit jednu chybu na druhou. První téměř měla gólové parametry, to kdyby svou parádní bombu z 30 metrů nasměroval Whittingham jen o ždibíček níže. Pak vyrobil druhou hrubku obránce Foster a Rae se řítil sám na Steela, jenž svým včasným vyběhnutím svůj tým podržel. Barnsley už se nepodařilo najít recept na zvrat a Cardiff si tak v poklidu došel pro historickou účast ve finále proslulého FA Cupu, v jehož rámci se střetne s prvoligovým Portsmouthem.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady jsem na straně waleského Cardiff City !!! A jsem zvědav na to, jaká bude návštěva. Tip 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, že Cardiff zvítězí

Reagovat
fantomas

moc pěkný zápas smekám před Barnsley, opravdu si to finále zasloužilo, neni tam náhodou!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ve finále bude Cardiff

Reagovat
fantomas

a kurva...*semifinále

Reagovat
One-Real

v Tomto roce ve finále FA CUPU se utká to nejlepší co anglická liga nabízí ...už jen jména soupeřů a začne hráče druhého týmu mrazit v zádech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Ty moc nechápeš vtipy co?

Reagovat
One-Real

spíš ironii teda

Reagovat
smazaný uživatel

doufám,že dá Hasselbaink ve finále hattrick

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo hoši !!! Teď ještě Cardiff City vyhraje ve finále a můžou si na anglické FA drbat hlavu.

Reagovat
fantomas

škoda že nemužou do UEFY

Reagovat
Marv

a jak je to ted s postupem do uefy?? portsmouth pres pripadne druhe misto v fa cupu nebo dalsi tym v poradi v lize?

Reagovat
fantomas

další v pořadí v lize nejsem si uplne jist, ale tak na 90%

Reagovat
smazaný uživatel

vítězové pohárů jdou rovnou a když bude vítěz poháru umítěnej na pohárový příčce tak jde druhej ne? jedině že by do soutěží nemohli druholigový tým...

Reagovat
smazaný uživatel

Barnsley FC vyřadí Liverpool, Chelsea a před branami finále je zastaví Cardiff. No není to k posrání?

Reagovat
smazaný uživatel

největší paradox by byl kdyby finále anglickýho poháru sehrálo s cardifem wba, dva druholigový týmy plus jeden z walesu, tomu se řiká špičkovej anglickej pohár

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli ten pripadny start v Uefe Cardiffu ten prohnily Anglicky fotbalobalovy svaz nepovoly tak doufam,ze jim nalosujou Wales do skupiny o Euro a ten pak na jejich ukor postoupi.Pocitam,ze by Bellamy ukoncil karieru...

Reagovat
smazaný uživatel

snad by mohli dostat od uefy divokou kartu kdyby vyhrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele