10. kolo
28.10.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Joshua Zirkzee (© AFP)

Bologna rozšířila v regionálním derby venkovní kolekci remíz. Sassuolu pomohl k bodu Boloca

Hráči Bologni remizovali v 10. kole Serie A na půdě Sassuola 1:1. Duel přitom začal pro hosty skvěle, když už ve třetí minutě slavili branku po přesném zakončení Joshuy Zirkzeeho. Neroverdi se však nevzdali a ještě před změnou stran byli za svou aktivitu odměněni. Postaral se o to Daniel Boloca, jehož přízemní pokus z hranice vápna zapadl přesně k tyči. Chrti se tak ani na pátý pokus neradovali z venkovní výhry, k jejich uspokojení však může hrát fakt, že na hřištích soupeře zároveň zatím neprohráli.

Podceňované Sassuolo si výhrami nad Juventusem a Interem získalo respekt, od té doby se mu však nedařilo. Doma totiž v průběhu října nejprve nestačilo na Monzu a následně přenechalo všechny body i Laziu, v obou případech navíc Neroverdi nedali ani gól. Bologna naopak atakovala pohárové příčky, když se po porážce od AC Milán z úvodního kola rozjela a v dalších osmi kláních marně hledala přemožitele.

Hosté nakročili za bodovým ziskem v regionálním derby již na sklonku třetí minuty, kdy se povedeným nákopem za obranu Sassuola prezentoval Michel Aebischer. Švýcarský středopolař našel ideálním lobem rozběhnutého Zirkzeeho, který si po parádním zpracování míče následně poradil i s gólmanem a do poloodkryté branky vstřelil první gól utkání.

Několikrát za sebou poté zahrozili i domácí, avšak ani nejnadějnější pokus Armanda Laurientého v síti neskončil. Neroverdi se tak vyrovnání dočkali až v závěru první půle, kdy tvrdou přízemní ranou z hranice vápna srovnal Boloca.

Na začátku druhého poločasu se dostal do dobré pozice Zirkzee, avšak zpracování míče v šestnáctce mu nadělalo nečekaně velké problémy. V 57. minutě mohl šťastného odrazu využít Martin Erlič, chorvatský stoper ale svůj ofenzivní výlet zakončil pouze střelou nad bránu. Nebezpečněji pálil o několik okamžiků poté Domenico Berardi, jehož pumelici zastavila až tyč. Na druhé straně mohl strhnout duel na stranu hostí Riccardo Orsolini, jenže jeho lob stihla obrana Neroverdi odklidit ještě před brankovou čárou.

Sérii neporazitelnosti Bologni tak remíza z Mapei Stadium udržela při životě. V příštím kole 3. listopadu přivítá Lazio, Sassuolo se o tři dny později představí na půdě Turína FC.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele