14. kolo
03.12.2023 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Thiago Motta (© AFP)

Gólman v pozici útočníka zamotal hlavu Mottově družině. Lecce vydřelo bod z penalty

Bologna remizovala ve 14. kole Serie A na půdě Lecce 1:1. Jen několik vteřin dělilo hostující celek od vítězství, když vedl díky fantasticky zahranému přímému kopu v podání Charalampose Lykogiannise. V nastavení druhé půle však ve snaze zvrátit výsledek vyrazil do pokutového území Rossoblu i gólman Wladimiro Falcone, který byl faulován a kopala se penalta. Tíhu okamžiku na sebe vzal 22letý Roberto Piccoli, jenž obral svěřence Thiaga Motty o premiérovou venkovní výhru sezony.

Po skvělém startu ročníku se Lecce dostalo do hrozivé krize, která trvala již devět utkání v řadě, v nichž Giallorossi nedokázali zvítězit. Naopak Bologna byla příjemným překvapením Serie A, když se po 13 odehraných kolech nacházela na velmi solidní šesté pozici. Pomáhala jí k tomu především pevná obrana, jež inkasovala pouze 10krát, což bylo třetí nejlepší číslo z celé soutěže.

Krátce po úvodním hvizdu se po rohovém kopu dostal k voleji dánský krajní bek Patrick Dorgu, avšak Lukasz Skorupski jeho tvrdou ránu doprostřed brány vyrazil. Lecce bylo nebezpečné i nadále, Nikola Krstovič ale na centr z levé strany jen těsně nedosáhl. Polský gólman musel o chvíli později zasahovat i proti prudké dělovce z dálky v podání Joana Gonzáleze. Rossoblu během první půle rozhodně nepředváděli to, na co byli jejich příznivci zvyklí. Španělský záložník měl totiž vzápětí po obloučku Lamecka Bandy na noze další branku, ve skluzu nicméně těsně minul.

Po změně stran převzali otěže svěřenci kouče Motty, jenže dlouhou dobu to k žádné příležitosti zavánějící otevírací trefou nevedlo. Připravili jim ji až sami Giallorossi faulem několik metrů před hranicí vápna a Lykogiannis nemohl přímý kop umístit lépe, protože míč krásně vymetl pavučinu v pravé šibenici.

Tým z města, kde se nachází nejstarší univerzita na světě, mohl náskok navýšit, když pelášil sám na bránu Dan Ndoye, nicméně ani Švýcarův pokus, ani následná dorážka nerozvlnily síť. V závěru mohl pojistku přidat Kacper Urbaňski, jeho střelu ovšem zlikvidoval brankář domácích. V nastaveném čase nakonec rozhodčí odpískal penaltu po faulu v pokutovém území, kterou s přehledem proměnil talentovaný Piccoli.

Lecce přesto svou sérii nezdarů neprolomilo a doma získalo jen bod. V následujícím kole se 11. prosince střetne s Empoli, Bologna vyzve o den dříve Salernitanu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele