12. kolo
11.11.2023 15:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Oslavující Olivier Giroud (© AFP)

Šťastná ruka trenéra Lecce uzmula AC dva body. Famózní obrat odmítl verdikt sudího

Fotbalisté AC Milán ve 12. kole Serie A pouze remizovali na hřišti Lecce 2:2, a nevyhráli tak už čtvrtý ligový duel za sebou. Miláňané přitom po první půli vedli o dvě branky, přičemž tu úvodní vsítil netypicky břichem Olivier Giroud. Lecce se však nevzdalo a rychlými zásahy z rozmezí 66. a 70. minuty vyrovnalo. Největší zásluhu na tom měl střídající Nicola Sansone, jenž se prezentoval gólem a asistencí. Giallorossi pak dokonce mohli ukončit čekání na výhru trvající od 22. září, když v nastavení skóroval Roberto Piccoli, obrovskou radost fanoušků ale ukončil verdikt rozhodčího, který odhalil faul.

Dva těžké zápasy s Juventusem a Neapolí, které skončily prohrou, předznamenaly u Lecce propad formy. Série bez vítězství se u Giallorossi natáhla již na sedm soutěžních duelů v řadě a ani tentokrát je nečekal vůbec jednoduchý úkol. Na jejich hřiště totiž přijel AC Milán, jenž v týdnu fantasticky skolil hvězdné PSG, čímž částečně napravil čtyři předchozí zaváhání. Na triumf plánoval navázat i proti Paprikám, se kterými prohrál naposledy v roce 2006.

Utkání pro hosty začalo nepříjemně, a to brzkým zraněním Rafaela Leaa. Hrdina úterního utkání v Lize mistrů se ze hřiště poroučel již v 10. minutě. Na vynucenou změnu zareagoval po necelé půlhodině hry nejlepším možným způsobem Giroud. Ten se uvolnil v malém vápně, kde ho přesnou přihrávkou trefil Theo Hernández, a společně tak obstarali první branku. Ve 35. minutě vedení navýšil Tijjani Reijnders, jenž si povedenou kličkou udělal prostor, navedl si míč na penaltový puntík a přízemní střelou propálil brankáře. Stejný hráč vzápětí trefil tyč, což mohli domácí ihned potrestat, kdyby by nebylo skvostného zákroku Mikea Maignana.

Domácí fanoušci očekávající po změně stran mohutný nápor svých oblíbenců museli být ještě chvíli zklamáni. Rossoneri dvoubrankový náskok pevně drželi až do 66. minuty a nic nenasvědčovalo dramatu. Poté je však překvapil střídající Sansone, jenž si po rohovém kopu našel míč a z bezprostřední blízkosti jej poslal pod břevno. V rozmezí čtyř minut bývalý italský reprezentant zazářil znovu, když při rychlém útoku našel přihrávkou do strany Lamecka Bandu, který zachoval klid a vstřelil svou první branku v sezoně. Sansone mohl svůj skvělý výkon korunovat šest minut před koncem základní hrací doby, jeho hlavička však skončila na brankové konstrukci. Mizérie Milánských byla málem dokonána v nastaveném čase, když po červené kartě pro Girouda žlutočervení senzačně skórovali, podle videorozhodčího si ale pomohli faulem.

Lecce se tak probojovalo k překvapivému bodu. Milán se pokusí napravit si reputaci 25. listopadu proti Fiorentině, žlutočervení o dva dny později vyzvou Veronu.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (1)

Přidat komentář
milanista9

Třeba nechápu, že po jedné brance jdou oslavovat. Hernajz já taky nejdu, když zapojim jednu zásuvku. Vypad bych hlavně jako deb*l kdyby mi to na konci nefungovalo. Chlapci by si měli v miláně nafackovat a začít hrát. Výhru nad psg neberu vážne. To byl nejtragičtější fotbal od AC i PSG co jsem za poslední rok viděl. Takhle to hrajou kluci na okresu.. nahoru dolu. Opravdu mě Pioli už nebaví. Od začatku tvrdím, že to je průměrný trenér a nebýt arogatního Inrahimoviče, který to podržel tak tam dnes není ale ani Ibrahimovič se nedá snášet pořád. Každopadné si myslím, že to Cardinale už stejně ví.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele