19. kolo
07.01.2024 15:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Oslavující Luca Pellegrini (© AFP)

Lazio na výletě do Udine opět uspělo. Římany vysvobodili sváteční střelci

Hráči Lazia navázali na dobrou formu i v novém roce, když v 19. kole Serie A porazili Udinese na jeho půdě 2:1. Vyrovnaný duel gólově otevřel už ve 12. minutě Luca Pellegrini, pro kterého šlo o vůbec první zásah v nejvyšší italské soutěži. Tři body však hostům zařídila až trefa Matíase Vecina v 76. minutě duelu. Biancocelesti tak na hřišti bíločerných neprohráli od roku 2013 a zároveň se díky třetí výhře v řadě posunuli alespoň dočasně na šesté místo v tabulce. Domácí naopak zůstávají i nadále velmi blízko sestupovému pásmu.

Remízový specialista nejvyšší italské soutěže měl na svém kontě po 18 kolech už 11 nerozhodných výsledků. Kalendářní rok 2023 ale Bianconeri zakončili působivou výhrou nad Bolognou, která do té doby táhla sérii šesti klání v řadě bez porážky. Na triumf chtěl druhý nejstarší klub Itálie navázat proti Laziu, jež stále předvádělo výkony jak na horské dráze a v tabulce bylo až na devátém místě.

Biancocelesti se dokázali dostat do vedení už ve 12. minutě. Luca Pellegrini si vzal na starost rozehrávku přímého volného kopu a na jeho střelu pod zdí nedokázal reagovat ani domácí bránu střežící Maduka Okoye. Mimo to ovšem diváci mnoho velkých šancí neviděli a spíše přibývalo ostrých a nedovolených zákroků, o čemž svědčilo pět udělených žlutých karet za první poločas.

Domácí vyrovnali v 59. minutě, když si míč po přímém kopu našel Walace a prostřelil bezmocného Ivana Provedela. Hosté si ale v 76. minutě vzali vedení zpět poté, co Felipe Anderson sklepl na Matíase Vecina a ten zamířil přesně na zadní tyč. Vítězství mohl definitivně potvrdit Felipe Anderson o pár okamžiků později, ale z pravé strany přestřelil. Mrzet ho to ovšem nemuselo, jelikož jeho kolega v bráně všechny ataky soupeře do závěrečného hvizdu ustál.

Orli tak na půdě Bianconeri uspěli a odvezli si domů tři body. Oba celky sehrají další ligový duel 14. ledna. Lazio změří síly s Lecce, Udinese vyzve Fiorentinu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele