3. kolo
02.09.2023 18:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Dacia Arena (© AFP)

Neoblomný rozhodčí odvolal dvě penalty i gól. Udinese se s nováčkem rozešlo bez branek

Frosinone remizovalo v duelu třetího kola Serie A 0:0 v Udine a již podruhé za sebou bodovalo. Nováček soutěže měl dosud poměrně dobrý vstup do ročníku a i v severovýchodní Itálii byl dlouho nebezpečnějším týmem. Po pauze se nicméně iniciativa přelila na stranu domácích, kteří se však také nemohli prosadit. Výsledek zápasu výrazně ovlivnil i videorozhodčí, na základě jehož podnětu byly odvolány dva pokutové kopy i jeden vlastní gól.

V o něco lepším rozpoložení do duelu jistě vstupoval hostující celek Frosinone, jenž v minulém utkání doma zvítězil nad silnou Atalantou 2:1 poté, co v prvním kole vzdoroval Neapoli. Ve třetím klání měl nováček narazit na mnohem schůdnějšího soupeře, kterým bylo Udinese. Tomu nefungovala zejména ofenziva, když se dosud prosadilo pouze jednou, a to ještě proti slabé Salernitaně. Změnit to mohl mladý ofenzivní talent Lorenzo Lucca. Ten před sezonou přišel z Ajaxu a třeba proti Salernu se zaskvěl asistencí.

Frosinone očividně chtělo navázat na výborný výkon proti Bergamu a už v deváté minutě mohlo jít do vedení. Walid Cheddira měl velice dobrou pozici ve vápně, avšak svou ránu poslal trestuhodně nad břevno. Na druhé straně mohl výrazně odpovědět Florian Thauvin, který předvedl pěkné zakončení po centru. Stefano Turati však jeho pokus zneškodnil. Ve 28. minutě se hosté dožadovali penalty po domnělém faulu Joaa Ferreiry. Rozhodčí však pokutový kop po konzultaci se systémem VAR odvolal. Oba týmy se snažily předvést ofenzivní akci, která by jim zajistila vedení, avšak do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Na puntík rozhodčí znovu ukázal ve 47. minutě. Ilario Monterisi se totiž podle všeho dopustil faulu v pokutovém území. Hlavní sudí nicméně po konzultaci z videorozhodčím odvolal i tuto penaltu. Shodou okolností odložil oslavy Bianconeri jen o tři minuty - to se totiž do vlastní brány trefil Simone Romagnoli. I tento gól však rozhodčí zrušil. Udinese dál šlapalo na plyn a mohlo jít záhy do vedení. Přízemní střelu Lazara Samardžiče ale čapnul Turati. Svoji šanci dostal i Lucca, který po hodině hry hlavičkoval těsně nad břevno. Žádný z týmů se tak prosadit nedokázal.

Utkání tím pádem skončilo remízou a Udinese se ani na třetí pokus nedočkalo výhry. V příštím kole nastoupí 17. září na hřišti Cagliari, Frosinone prověří doma Sassuolo.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele