32. kolo
13.04.2024 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Massimiliano Allegri (© AFP)

Neprůstřelná arena Býků z Turína ustála i nájezd městského rivala

Turín FC udržel v městském derby na uzdě Juventus a ve 32. kole Serie A si v domácím prostředí dokráčel pro bod za remízu 0:0. Pevná defenziva Býků dopřála věhlasnému rivalovi jen málo vyložených příležitostí, a poprvé od února roku 2008 tak v souboji se Starou dámou neinkasovala. Ke třetímu čistému kontu na Stadio Olimpico v řadě pomohl domácím v sedmé minutě nepřesný Dušan Vlahovič, jenž z ideální pozice pálil do tyče.

Italský fotbal sahal po jedné místence navíc pro příští ročník Ligy mistrů, což zároveň zvyšovalo i šanci turínského FC kvalifikovat se do evropských pohárů. Býci by však nesměli zopakovat prohru ze hřiště Empoli, kde navzdory čtvrté nejlepší defenzivě v soutěži třikrát inkasovali. Zisku bodů nenasvědčovala ani bilance vzájemných duelů s městským rivalem Juventusem, když z posledních 37 klání neprohráli jen devětkrát.

Stará dáma se připravila o vedoucí branku v sedmé minutě, kdy po precizním centru z pravé strany napálil Vlahovič z bezprostřední blízkosti pouze tyč. Prudkou dorážku srbského forvarda po půlhodině hry pro změnu skvěle vychytal jeho kolega z reprezentance Vanja Milinkovič-Savič. Býci poprvé zahrozili až v závěru úvodního poločasu, kdy hlavička Raoula Bellanovy proplula vedle levé tyče.

Krátce po návratu z kabin rozradostnil domácí obecenstvo Duván Zapata, jehož gól byl ovšem ihned odvolán kvůli předcházejícímu faulu. Před hodinou hry předvedl hostující brankář Wojciech Szczesny famózní zákrok, když na poslední chvíli vytáhl nepříjemnou hlavičku Antonia Sanabrii z hranice malého vápna. Polský internacionál vystihl i ostrý projektil Mërgima Vojvody, a ve druhém poločase tak držel naděje svého týmu. Stará dáma byla v ofenzivě velmi opatrná, v závěrečných minutách se navíc musela bránit nátlaku soupeře.

Bitva o Turín odehrávající se na stadionu Granaty tak teprve podruhé za posledních 22 let nepoznala vítěze. Býci v příštím kole přivítají 21. dubna Frosinone, Juventus se představí o dva dny dříve v Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele