2. kolo
27.08.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Ofenziva Sassuola se neprobudila ani pod Vesuvem. Výhru Neapole trefil maskovaný zabiják

Hráči Neapole zvítězili ve druhém kole Serie A nad Sassuolem 2:0. Utkání gólově načal v 16. minutě z penaltového puntíku Victor Osimhen, na kterého po změně stran navázal Giovanni Di Lorenzo. Partenopei tak potvrdili, že se jim proti Neroverdi daří, když z posledních 17 vzájemných střetnutí padli pouze jednou. Bídný vstup hostů do letošní sezony navíc podtrhl hloupým vyloučením v 52. minutě Maxime López, a tak nejenže černozelení nadále čekají na první body, ale rovněž na první vstřelený gól.

Neapol si rozhodně nemohla stěžovat na to, že by ji přes léto opustila mistrovská forma. Ve výtečném světle se minulý týden znovu ukázal například nigerijský gólový zabiják Osimhen, který nováčka z Frosinone uzemnil dvěma trefami. Proti Sassuolu, které v úvodním kole nestačilo na Atalantu, se navíc úřadující mistr měl podle papírových předpokladů znovu činit. Z posledních tří vzájemných duelů totiž pokaždé odešel jako vítěz, a to navíc s celkovým skóre 12:1.

Partenopei mohli prožít snový start do utkání, ale Giacomo Raspadori po skákavém centru Di Lorenza hned v první minutě orazítkoval pouze tyč. Po čtvrthodině byl v pokutovém území faulován Matteo Politano a hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu. Míč z puntíku k levé tyči poslal neomylně Osimhen a zařídil domácím zasloužené vedení. Zvýšit mohl ve 34. minutě hlavičkou po rohovém kopu Frank Anguissa, branku Andrey Consigliho ovšem minul.

Stejně jako v úvodu duelu, i v první minutě druhého poločasu si Neapolitánci vypracovali skvělou šanci. Osimhen si naskočil na nadýchaný centr Politana, ale mířidla neseřídil správně a minul. Sassuolo si potenciální hon za vyrovnáním výrazně zkomplikovalo v 52. minutě, kdy viděl López červenou kartu za nevhodné průpovídky k hlavnímu sudímu. Početní výhodu mohl záhy využít Raspadori, jenže narazil na připraveného Consigliho. Stejnému hráči tentokrát Osimhen přenechal další penaltu za ruku Jeremyho Toljana, ale 23letý útočník nabídnutou příležitost zahodil, když balon poslal o břevno nad. V 61. minutě poslal Rudi Garcia na hřiště Khvichu Kvaratshkeliu, jenž se mu odvděčil tři minuty nato asistencí na trefu Di Lorenza.

Sassuolo se tak o překvapení nepostaralo a pod Vesuvem padlo. Příště se Neroverdi představí v první zářijový večer doma proti Veroně, Neapol o den později sehraje atraktivní střetnutí s Laziem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele