28. kolo
08.03.2024 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Antonio Sanabria (© AFP)

Z dalšího turínského testu Neapol vítězně nevyšla, na gruzínské eso odpověděl Sanabria

Utkání 28. kola Serie A mezi Neapolí a Turínem FC přineslo remízový výsledek 1:1. Zásluhu na bodovém zisku pro hosty měl především brankář Vanja Milinkovič-Savič, který dokázal výtečně čelit tlaku ofenzivních tahounů úřadujícího mistra. Jeho největším vyzyvatelem byla gruzínská hvězda Khvicha Kvaratskhelia, jenž na něj sice krátce po hodině hry nakonec našel recept, s bleskovou reakcí ovšem přispěchal Antonio Sanabria. Neapolitánci tak před vlastními diváky nenavázali na nedávný skalp Juventusu a odešli tentokrát pouze s bodem.

Partenopei se pod novým koučem Francescem Calzonou výrazně zvedli, když nasázeli šest branek Sassuolu a následně si vyšlápli i na ambiciózní Juventus. Přijatelným soupeřem mohl být také Turín, který nezvítězil třikrát za sebou. Býci se navíc jako již tradičně usídlili ve středu tabulky, a pomalu se tak přiblížilo období, v němž zdánlivě nemají o co hrát.

Využít situace mohli domácí již po čtvrt hodině, kdy po hrubce Karola Linettyho našla přesná průniková přihrávka Kvaratskheliu, jehož nadějnou ránu k pravé tyči senzačně vyrazil Milinkovič-Savič. Tempo jedné velké příležitosti za 15 minut pokračovalo i nadále. Dosažení půl odehrané hodiny oslavil štiplavou přízemní dělovkou Duván Zapata, také Alex Meret však prokázal své kvality. Oba mančafty byly poměrně blízko brance do šatny. Nejprve Ricardo Rodríguez z volného přímého kopu jen těsně minul levou tyč, aby následně Kvaratskhelia zajímavou rybičkou přinutil k nelehkému zákroku Milinkoviče-Saviče.

Vlažný vstup do druhého poločasu domácím fanouškům plně vynahradila 61. minuta. Bleskový kontr Neapolitánců zakončil exkluzivním volejem ve skluzu Kvaratskhelia, který se na listinu střelců zapsal potřetí v řadě. Hosté ovšem dokázali okamžitě zareagovat zásluhou čerstvého žolíka Sanabrii, jehož nádherné nůžky po rohovém kopu neměl Meret šanci dostat mimo tři tyče. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se mohl opět prosadit Kvaratskhelia, jeho razantní střelu však ukázkově vytěsnil gólman piemontského družstva.

Turín překvapil povzbuzenou Neapol a odvezl si cenný bod. Býci zamíří v příštím kole 16. března do Udine, Partenopei zkusí o den později obrat Inter Milán.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele